Rubriek: Kampioenes

EK Voetbal Vrouwen uitgezonden door NOS

Eindelijk begint mensen het vrouwen-voetbal serieus genomen te worden. En terecht. Het EK, waarvoor Nederland volgend jaar gastland is, wordt uitgezonden door de NOS. De omroep laat weten dat ze de uitzendrechten heeft bemachtigd.

Lees verder...

Meer Nederlandse vrouwen dan mannen naar Olympische Spelen Rio

De complete Nederlandse afvaardiging naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt vandaag voorgesteld in Scheveningen. En die bestaat voor het eerst uit meer vrouwen (130) dan mannen (108). 4 jaar geleden in London bestond de equipe nog uit 45,7% vrouwen en dat is nu dus gestegen naar 54,6%.

Lees verder...

Skister Lindsay Vonn gaat eerst nog de mannen verslaan

De Amerikaanse skister Lindsey Vonn, snelheidskoningin in het alpineskiën, stopt er na 2019 mee, In haar laatste seizoen hoopt ze te mogen deelnemen aan een Wereldbekerproef bij de mannen. “Mijn belangrijkste doel is deelname aan de volgende Winterspelen, in 2018 in Zuid-Korea”, opent Vonn, die de Winterspelen van 2014 in Sochi moest missen door een

Lees verder...

Light Couture van Monique Collignon voor powervrouwen

Mode-ontwerpster Monique Collignon heeft gisteravond haar Winter 2016 Couture Light gepresenteerd op de Amsterdam Fashion Week. De collectie bestaat geheel uit kledingstukken van gecyclede materialen en is bestemd voor powervrouwen….

Lees verder...

Dit jaar weer een vrouwenboot bij skûtsjesilen

Het is een nieuw project en niet het eerste met vrouwen ‘bemande’ skûtsje dat aan de startlijn zal verschijnen, maar hopelijk wel de eerste die alle wedstrijden zal gaan uitvaren. Alisa Stekelenburg (schipper uit Sloten) en Loekie Heintzberger (Stavoren) zijn de uitdaging aangegaan om een vrouwenteam bij elkaar te krijgen voor het IFKS skûtsjesilen van

Lees verder...

Ria Stalman raakt eretitels kwijt

Afgelopen vrijdag bekende Ria Stalman, die op de Olympische Spelen van 1984 goud won bij het discuswerpen, dat ze tijdens trainingsperiodes weleen anabolen slikte. De gouden powervrouw is nog steeds in het bezit van het Nederlands record en haar gouden plak, maar haar erelidmaatschap van de atletiekbond is ze al kwijt………

Lees verder...

Dafne Schippers is uiteraard ook de sportvrouw van het jaar

Nadat atlete Dafne Schippers deze week door ELSEVIER was uitgeropen tot De Nederlander van 2015, is zij gisteravond tijdens het Sportgala in de Amsterdamse Rai tevens gekroond met de titel ‘Sportvrouw van het jaar’. Dafne Schippers brak vorig jaar al door met 2 Europese sprinttitels en groeide dit jaar bij de WK atletiek in Peking

Lees verder...

Marianne Vos wil met ‘Strongher’ het gat met de mannen dichten

Neerlands fietsvedette Marianne Vos wil dat haar sportieve erfenis meer zal inhouden dan 12 wereldtitels en 2 gouden olympische plakken. Gisteravond presenteerde zij in Londen het platform Strongher, dat het vrouwenwielrennen snel de aansluiting met het mannenpeloton moet laten maken……..

Lees verder...

Dit is het Iraanse vrouwen voetbal-elftal. Nou ja vrouwen?!?

8 speelsters van het nationale vrouwenelftal van Iran zouden eigenlijk mannen zijn die wachten op een volledige geslachtsverandering. De Iraanse voetbalbond wordt beschuldigd van ‘onethisch gedrag’ omdat het zou hebben geweten dat de voetbalsters geen echte vrouwen waren en deze toch heeft opgesteld en heeft laten spelen.

Lees verder...

Marathon van Enschede wordt vrouwen-wedstrijd

De marathon van Enschede voert een koerswijziging door. Het verlegt de aandacht van de mannen naar de vrouwen en wil voortaan een internationaal veld van topmarathonloopsters aan de start krijgen. “Hiermee onderscheiden wij ons van overige marathons in Nederland…”

Lees verder...

Vrouwen met zeebenen op de HISWA

Carolijn Brouwer, de Nederlandse zeilster van afgelopen Volvo Ocean Race met Team SCA, opent dinsdag de HISWA te water. Marianne Zwagerman, auteur en fervent watersporter, zal het spectaculaire openingsprogramma begeleiden.

Lees verder...

Dafne Schippers is gouden vrouw

Na eerder deze week zilver te hebben behaald op de 100 meter, was Dafne Schippers haar concurrentes vandaag allemaal te snel af op de 200 meter. Tijdens de run op het WK Atletiek in Peking, wist de Utrechtse langszij te komen bij de Jamaicaanse Elaine Thompson.

Lees verder...