Dafne Schippers is uiteraard ook de sportvrouw van het jaar

Nadat atlete Dafne Schippers deze week door ELSEVIER was uitgeropen tot De Nederlander van 2015, is zij gisteravond tijdens het Sportgala in de Amsterdamse Rai tevens gekroond met de titel ‘Sportvrouw van het jaar’.

Dafne Schippers brak vorig jaar al door met 2 Europese sprinttitels en groeide dit jaar bij de WK atletiek in Peking uit tot dé ster met zilver op de 100 meter in 10,81 en goud op de 200 meter in 21,63.

De atlete was vorig jaar ook genomineerd voor de titel, maar moest die toen aan schaatskampioene Ireen Wüst gunnen.

De atlete kan het zelf soms nauwelijks geloven dat ze zo hard liep in Peking. “Als ik de beelden terugzie, voel ik de spanning en vraag ik me af of ik het wel zal halen. Dat gebeurt dan gelukkig. Ik vind het ook mooi dat ik zo veel emoties heb losgemaakt, dat mensen huilen om mijn prestatie.”

Lees ook:Dafne Schippers uitgeroepen tot beste atlete van Europa
Lees ook:Dafne Schippers is gouden vrouw
Lees ook:Dafne Schippers is de Nederlander van 2015
Lees ook:De Nederlandse atletes zijn absolute wereldtop met Dafne Schippers voorop!
Lees ook:Marlou van Rhijn, de Nederlandse Blade Runner, pakt haar 2e gouden plak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>