Rubriek: Carrière

Vanaf volgend jaar ook vrouwen bij elitekorps Mariniers

Vanaf 2017 worden vrouwen toegelaten tot het Korps Mariniers. Aan de toelatingseisen wordt echter niet getornd. Jeanine Hennis-Plasschaert kondigt dit besluit aan in de jaarlijkse personeelsrapportage. Haar ministerie kampt al jaren met tekorten aan onder andere technisch, medisch en IT-mensen.

Lees verder...

Christen Unie mist de kerels voor de klas

Het onderwijs is in tegenstelling tot vele andere beroepsgroepen in de afgelopen 20 jaar gefeminiseerd. De Christen Unie, die we vaak niet horen als het gaat om meer vrouwen aan de top, maakt zich druk over al die vrouwen voor de klas. Kamerlid Eppo Bruins pleit onder meer voor meer fulltime banen en ruimere mogelijkheden

Lees verder...

Defensie viert Vrouwendag met gratis toegang Militair Museum

Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Ook binnen de krijgsmacht speelt dit een belangrijke rol. Er zijn bijna 4000 vrouwelijke militairen in Nederland, maar Defensie wil er nog meer enthousiasmeren. Daarom is het Nationaal Militair Museum in Soesterberg dinsdag 8 maart voor alle vrouwen

Lees verder...

Vrouwelijke managers zorgen voor meer …… vrouwelijke managers

Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat geldt ook voor vrouwelijke leidinggevenden. Een bedrijf met vrouwelijke managers, stimuleert andere vrouwen om zelf leiding te willen geven. Vrouwen krijgen tevens meer steun van vrouwelijke leidinggevenden en meer ruimte om zelf hun werk in te delen. Om deze kip-en-ei situatie te doorbreken zouden bedrijven van het aanstellen van

Lees verder...

‘Wat vindt je man ervan dat je zo hard werkt?’

‘Wat vindt je man ervan dat je zoveel uren werkt?’ OF ‘Wat goed dat je gezin en carrière kunt combineren’, ‘Voe je je nooit schuldig?’ Allemaal oordelende of denigrerende opmerkingen die vrouwen anno 2016 nog steeds gesteld krijgen. Soms zelfs door mede-vrouwen. Dat houdt de stereotypes wel in stand…..

Lees verder...

Meer vrouwen in de bouw, minder ongelukken

Ligt iemand in scheiding? Heeft hij een ziek kind? Dat soort dingen beïnvloeden de mate waarin iemand met zijn hoofd bij zijn werk is natuurlijk behoorlijk. In het geval van een bouwvakker betekent dit meteen een groot veiligheidsrisico…..

Lees verder...

Jeanine Hennis voert dienstplicht voor vrouwen in

De militaire dienstplicht gaat in Nederland ook voor vrouwen gelden. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie gaat de wet aanpassen. Het voorstel heeft weinig gevolgen voor de praktijk, daar de opkomstplicht 20 jaar geleden al werd afgeschaft…….

Lees verder...

Voor jezelf beginnen in 8 stappen

Het aantal ZZP’ers groeit momenteel razendsnel. Voor jezelf beginnen was niet eerder zo populair. Niet zo gek ook als je je bedenkt wat voor voordelen het heeft om eigen baas te zijn. Dag in dag uit doen wat je het liefst doet, werken met je favoriete klanten en opdrachtgevers en volledig je eigen werktijden bepalen.

Lees verder...

Sushichef Yuki Chizui neemt alleen vrouwelijk personeel in haar restaurant aan

Sushichef Yuki Chizui heeft haar eigen vrouwenquotum ingevoerd om de ongelijkheid in de Japanse horecasector aan te pakken. In haar restaurant in Tokio werken namelijk alleen maar vrouwen, mannen zijn er alleen welkom aan tafel. 3 jaar nadat de laatste mannelijke werknemer vertrok, nam de 29-jarige vrouwelijke chef geen enkele man meer aan voor Nadeshiko

Lees verder...

Freelancers: ‘Zeg je dat soms ook #tegendebakker?’

Ze noemen zich flexwerkers, zzp’ers of freelancers. Soms uit noodzaak geboren om zo je brood te verdienen, maar vaak ook een eigen keuze. Je zit dan immers niet aan 1 opdrachtgever gebakken, kunt sneller groeien in je werk en werkt wanneer jij dat zelf wilt en kunt. Er is echter ook een nadeel: opdrachtgevers c.q.

Lees verder...

Facebook maakt zich hard voor vrouwen in techwereld

Facebook sluit zich aan bij Inspiring Fifty, de Europese ranglijst waarmee vrouwelijke rolmodellen in de technologie-industrie onder de aandacht worden gebracht. Na het succes van een gezamenlijk evenement in september, slaan beide partijen de handen ineen.

Lees verder...