Olympische gouden vrouw Ria Stalman bekent gebruik anabolen

Discuswerpster Ria Stalman nu 64 jaar en in 1984 Neerlands gouden vrouw in Los Angeles, heeft toegegeven dat ze wist te winnen met behulp van anabole steroïden.

Iedereen deed het, maar niemand praatte erover in die periode……..

Voor de camera’s van Andere Tijden Sport vertelt de voormalige topatlete: “In de laatste 2,5 jaar van mijn carrière heb ik dagelijks een lichte dosis anabole steroïden gebruikt. Met een lichte dosis bedoel ik iets tussen de 5 en 10 milligram per dag.” Ze heeft de doping naar eigen zeggen gebruikt om haar herstel te bevorderen na haar trainingen.

De steroïden stelde haar in staat beter te trainen. Ze was minder snel moe en kon meer arbeid verzetten. Ze liep nauwelijks risico ontmaskerd te worden als fraudeur. “Het mag eigenlijk niet. Het mocht toen ook niet. Alleen kon je het in trainingsperiodes zonder enig risico doen, omdat er buiten de competitie om niet werd gecontroleerd.”

Ria Stalman vertelt waarom ze niet eerder heeft gesproken over haar dopinggebruik. “Ik vind niet dat je door dope te gebruiken, een slecht mens bent.”

Lees ook:Ria Stalman raakt eretitels kwijt
Lees ook:Bodybuildster aan de anabolen: clitoris wordt penis
Lees ook:JK Rowling’s boek stijgt van 4159 naar 1 op de bestsellerlijst, nu zij ontmaskerd is als de auteur
Lees ook:Floortje Dessing genomineerd voor Televizier Ster, maar voorlopig in ziekenhuis
Lees ook:De Pil: even uit het verdomhoekje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>