Marianne Vos wil met ‘Strongher’ het gat met de mannen dichten

Neerlands fietsvedette Marianne Vos wil dat haar sportieve erfenis meer zal inhouden dan 12 wereldtitels en 2 gouden olympische plakken.

Gisteravond presenteerde zij in Londen het platform Strongher, dat het vrouwenwielrennen snel de aansluiting met het mannenpeloton moet laten maken……..

Daarover bericht het Algemeen Dagblad.

Vos en haar medestrijdsters, onder wie collega’s als Lucinda Brand, Roxane Knetemann, Ellen van Dijk en Marijn de Vries, kozen voor de presentatie van het (vooral ook online) platform Strongher.cc voor een gelijkwaardiger wielersport niet voor niets hét Londense fietscafé, genaamd ‘Look mum, no hands’

“Het wielrennen in de Angelsaksische landen is booming. Hier zien ze het als gewoon dat ook vrouwen daarin hun plaats hebben”, aldus de 28-jarige Marianne Vos.

“Toen we ons 2 jaar geleden afvroegen hoe het vrouwenwielrennen gelijkwaardiger kon worden, zagen we snel in dat we vooral breedtesport met topsport moesten combineren. Hoe meer vrouwen je op de fiets krijgt, hoe beter dat is voor de belangstelling voor de sport.”

Lees het complete verhaal over de missie van Marianne Vos in de AD digikrant

Lees ook:Wielrennen in clubverband is hot onder vrouwen
Lees ook:Voila: Marianne Vos stelt La Course voor
Lees ook:Marianne Vos blijft lobbyen voor een Tour Féminin
Lees ook:‘I love pensioen’ van WOMEN inc. wint prijs
Lees ook:Marianne Faithfull: het gezicht van Saint Laurent Music Project

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>