Rubriek: Onderneemsters

Vier manieren om je bedrijf te promoten

Een succesvol bedrijf begint met een goed idee en de juiste mindset. Daarna is het (uiteraard) zaak je doelgroep te bereiken en daar zijn tal van manieren voor. Wil jij een nieuwe doelgroep bereiken of je huidige doelgroep vergroten? Neem dan onderstaande tips om je bedrijf te promoten ter harte. Wedden dat het toepassen ervan

Lees verder...

Koningin Maxima en Neelie Kroes morgen bij The Next Women

De lijst van Nederlands 100 succesvolste vrouwen is weer gepubliceerd, zo vlak voor de Next Women Innovation Summit die morgen gehouden wordt. Koningin Máxima en Neelie Kroes behoren tot de gasten op deze bijeenkomst waar honderden vrouwen uit bedrijfsleven en politiek bij elkaar zijn. Innovatie is een belangrijk thema voor het congres.

Lees verder...

Vrouwen brouwen eigen Twents gerstenat

Vrouwen waren ooit de uitvinders van het bier brouwen, maar jarenlang leek het gerstenat een mannendrankje. Daar komt gelukkig steeds meer verandering in. In Enschede brouwden vrouwen het afgelopen jaar een speciaal bier. Het heet LUST en stroomt vanaf komend weekend uit de tap…..

Lees verder...

Marie Kondo: opruim-goeroe en -miljonaire

Hoe word je miljonair door mensen alleen maar uit te leggen hoe ze hun huis op orde krijgen? Vraag het aan Marie Kondo! Sinds ze met haar boek ‘Opgeruimd!’ meer dan 30 landen leerde hun huizen te kuisen is zij een fenomeen. De Japanse opruimgoeroe verkocht meer dan 2 miljoen boeken en veroverde een plaatsje

Lees verder...

Neelie Kroes haalt ceo’s Apple, Alibaba en Uber naar Nederland

Tim Cook van Apple, Jack Ma van Alibaba en Travis van Uber komen naar Amsterdam tijdens de opening van Startup Fest Europe. “Neelie Kroes en Constantijn van Oranje hebben zich hier heel erg hard voor gemaakt” aldus een woordvoerder van de organisatie, waar Prins Constantijn voorzitter van is.

Lees verder...

AirBsit is een hit in België en komt naar Amsterdam

AirBsit is een app die Brusselse babysitters in contact brengt met ouders die een avondje uit plannen. Het platform werd in november gelanceerd door 2 zakelijke moeders. Al na een week waren er 700 babysitters en 7000 ouders ingeschreven………….

Lees verder...

Oss is frisse uitzondering qua vrouwen aan de top

Op nationaal niveau wil het nog steeds niet hard lukken met het beoogde aantal vrouwen in topfuncties. Het Brabantse Oss is daarop een frisse uitzondering. Van burgemeester tot vakbondsvrouw, directrices van grote farmaceutische bedrijven als MSD Biotech, Aspen en onderzoekspark Pivot Park, musea en kunstinstellingen, banken en notarissen tot onderneemsters van grote maakbedrijven.

Lees verder...

Marlies Dekkers is terug met een nieuw gezicht

Lingerie-onderneemster Marlies Dekkers, die in 2013 failliet ging, lanceerde gisteravond in de Rotterdamse club Villa Thalia haar nieuwe collectie…. “Ik heb vanavond een hele andere kant van mezelf laten zien, een vernieuwd handschrift…..”

Lees verder...

In de herfst is alles al grijs genoeg

Zodra de herfst z’n intrede doet, wordt het in Nederland grijs, beige en vaal. Dat geldt niet alleen voor het weer, maar vaak ook voor de mensen. Beige, grijze en andere Zvooral niet opvallende~ jassen zijn hier favoriet. Dat vond ook Lonneke Boonzaaijer en ze begon haar eigen regenjassenmerk.

Lees verder...

Vrouwen brouwen Kutbier en het is een hit

Het bier brouwen is een activiteit die bedacht en ontwikkeld is door vrouwen en ondanks dat een pilsje vaak meer als mannelijk wordt gezien zijn de beste bierproevers ook vrouwen. Met die gedachte gingen 2 Brabantse vrouwen van Brouwerij Boegbeeld aan de slag en dat mondde uit ~met alle respect~ in het Bossche Kutbier. En het

Lees verder...

Jonge vrouw met dwarslaesie ontwerpt ‘perfecte spijkerbroek’

Toen Heidi McKenzie in 2007 betrokken raakte bijeen ernstig auto-ongeluk was ze begin 20 en veranderde haar leven compleet. Ze raakte vanaf borsthoogte verlamd en belandde in een rolstoel. Dwarslaesie of niet: ze trachtte ze haar leven zo goed mogelijk weer op te pikken. Ze studeerde af, deed vrijwilligerswerk en deed zelfs mee aan een

Lees verder...

Amsterdam niet erg in trek bij vrouwelijke entrepreneurs

Als je een mondiale vrouwelijke ondernemer bent, is het het meest aannemelijk dat je dit doet in Chicago of Boston, volgens de 2015 Global Startup Ecosystem Ranking van het World Economic Forum. De gehele top 4 bestaattrouwens  uit Amerikaanse steden waar gemiddeld 47%  van de werknemers vrouw is….

Lees verder...