Videoclip van Britse tieners maakt klip en klaar dat vrouwenbesnijdenis nooit mag

FGMVideo

Afgelopen juni verscheen in het Britse ‘The Economist’ een artikel dat opperde dat de huidige aanpak tegen vrouwenbesnijdenis (FGM) faalt en dat er een andere benadering nodig is. Het ‘opiniestuk’ opperde om de eenvoudigste vormen dan maar in het ziekenhuis door medici te laten uitvoeren.

Wat een enorme gotspe. Vrouwenbesnijdenis is genitale mutilatie en zelfs bij de zogenaamde ‘mildste’ methode wordt een vrouw seksueel vermoord met alle gevolgen van dien: pijnlijke seks, pijnlijke bevallingen.

Female Genital Mutilation, zoals de officiële internationale term is voor deze verderfelijke praktijken, is ook volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een inbreuk op de mensenrechten.

Ook een Britse groep tieners kwam in het verweer. Ze maakten een lied om duidelijk te maken dat geen enkele vorm van vaginale verminking mag worden geaccepteerd en daarbij een video om hun boodschap kracht bij te zetten. Voila #MyClitoris:

Lees ook:Stop vandaag nog met vrouwen vaginaal te vermoorden
Lees ook:Arrestaties op Britse vliegvelden i.v.m. genitale verminkingen
Lees ook:‘Vagina-piercing = vrouwen-besnijdenis’
Lees ook:KUTSTREEK: dat is kunst tegen vrouwenbesnijdenis
Lees ook:Nederlandse journaliste brengt hersteloperaties van besneden vrouwen in beeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>