PEARL MAGAZINE: voor de gekleurde powervrouw

Pearl Magazine

Al 3 jaar achtereen organiseert Amy Scholten het Pearl Event, speciaal voor gekleurde vrouwen en hun familie. Nu lanceert ze ook Pearl Magazine, omdat vrouwen met een kleur niet echt benoemd en erkend worden in de huidige magazines. “Het is vooral belangrijk dat het niet alleen voor ons is, maar ook voor onze kinderen. Dat zij later zich kunnen identificeren met iemand.”

Scholten wil hiermee een statement maken, omdat er nu een magazine is waar meer kleur en meer diversiteit in voorkomt. Dat miste zij heel erg in alle huidige tijdschriften.

De feestelijke lancering was vorige week met bekende kleurige gezichten als Edsilia Rombley, Imanuelle Grives, Colette Kanza en Pearl Jozefzoon. Ook de meestbesproken gekleurde vrouw van het afgelopen jaar en tevens covermodel, Sylvana Simons, was van de partij. Net als de mensen van OpenRotterdam.nl die de volgende reportage maakten.

Lees ook:Edsilia Rombley ontroert Humberto Tan en ons ook
Lees ook:Fotografe laat grootouders & kleinkinderen ruilen qua outfits
Lees ook:Controversieel: blank model siert als negerin de cover
Lees ook:Free The Nipple: tieten t-shirts en een film
Lees ook:VANAVOND OP TV: Ladies of Soul

1 Reacties // Reageer

One thought on “PEARL MAGAZINE: voor de gekleurde powervrouw

  1. Maritere Dankerlui

    Beste dames en heren,

    ik ben journaliste voor krant Zaman Vandaag en ik zoek stellen die donkerbruin van huidskleur zijn en die kinderen tussen de 5 en 7 jaar hebben en die vragen willen beantwoorden over een Zwarte Piet-onderzoek. Ook zoek ik koppels van wie de vrouw blank is en de man donkerbruin van huidskleur. Kent u wellicht mensen?

    Met vriendelijke groet

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>