Dit is het Iraanse vrouwen voetbal-elftal. Nou ja vrouwen?!?

8 speelsters van het nationale vrouwenelftal van Iran zouden eigenlijk mannen zijn die wachten op een volledige geslachtsverandering.

De Iraanse voetbalbond wordt beschuldigd van ‘onethisch gedrag’ omdat het zou hebben geweten dat de voetbalsters geen echte vrouwen waren en deze toch heeft opgesteld en heeft laten spelen.

Sommigen van hen hadden seksuele disfuncties zoals onvoldoende ontwikkelde genitaliën of een mix van zowel mannelijke als vrouwelijke organen, beweren de Iraanse voetbalbobo’s. Na de operatie en het zogenaamde overgangsproces dat zo’n 2 jaar duurt, zijn ze vrouw en kunnen ze ook interlands spelen.

“Als deze speelsters hun problemen chirurgisch kunnen oplossen en het nodige medisch bewijs van hun ‘vrouw zijn’ kunnen voorleggen, is er geen reden om hen nog langer te schorsen”, aldus Ahmad Hashemian, hoofd van de medische staf van de Iraanse voetbalbond, begin dit jaar.

Geslachtsverandering is in het streng islamitische Iran wettelijk toegestaan dankzij een fatwa. De opvallend liberale houding tegenover geslachtsveranderingen contrasteert met de strenge wetten ten opzichte van bijvoorbeeld seks buiten het huwelijk of homoseksualiteit.

Iraanse sportvrouwen moeten zich houden aan enkele strikte kledingvoorschriften. Het voetbaltenue en de hijab moeten het volledige lichaam bedekken, alleen het gezicht mag vrij.

Lees ook:Al 7 Iraanse voetbalsters geschorst omdat ze (teveel) man zijn
Lees ook:Iraanse actrice moet sorry zeggen voor zoen in Cannes
Lees ook:Iraanse vrouwen met zuur overgoten, omdat kleding niet bedekkend genoeg was
Lees ook:Iran krijgt voor het eerst een vrouwelijke ambassadeur
Lees ook:Michelle Obama te bloot voor Iran; photoshop doet wonderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>