Ria Stalman raakt eretitels kwijt

Afgelopen vrijdag bekende Ria Stalman, die op de Olympische Spelen van 1984 goud won bij het discuswerpen, dat ze tijdens trainingsperiodes weleen anabolen slikte.

De gouden powervrouw is nog steeds in het bezit van het Nederlands record en haar gouden plak, maar haar erelidmaatschap van de atletiekbond is ze al kwijt………

Het bestuur laat vandaag weten dat leden die doping hebben gebruikt of er voor zijn veroordeeld niet in aanmerking komen voor het zogenoemde Lidmaatschap van Verdienste.

Concrete aanleiding is de bekentenis die de nu 64-jarige Stalman in het tv-programma ‘Andere Tijden Sport’ deed.

De Atletiekunie meent dat haar Nederlands record van Stalman ook moet worden geschrapt maar omdat de volledige consequenties daarvan nog niet zijn te overzien zal er advies worden gevraagd bij sportkoepel NOCNSF en een commissie worden ingesteld. Dat record gooide zij al voor de spelen met 71,22 meter.

Ria Stalman kon zonder veel problemen anabole steroïden nemen omdat destijds niet buiten de competitie om werd gecontroleerd op doping. Zonder hulp van verboden middelen kon zij de concurrentie met de eveneens verdachte atletes uit het Oostblok niet aan.

Lees ook:Olympische gouden vrouw Ria Stalman bekent gebruik anabolen
Lees ook:Marianne Vos: ‘Ook de vrouwen gebruiken doping’
Lees ook:Regisseuse Paula van der Oest is ‘gast van het jaar’ op Nederlands Film Festival
Lees ook:Bij te weinig vrouwen in Euro-commissie compensatie met zware portefeuilles
Lees ook:‘Gooische Vrouwen 2′ in no time platina

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ria Stalman raakt eretitels kwijt

  1. Kees van Dortmondt

    Ik ben GEEN sportfreak en vindt het absurd en een meer dan grote schande dat Ria Stalman zo’n beetje alles wordt ontnomen.Wat een hypocriet clubje is die atletiekbond (bah, bah ). Voor zover zij er iets aan heeft, ik sta helemaal achter, eigenlijk voor haar. Wilt u haar dit doorgeven. Zelf kan ik dat uiteraard niet.
    Vr.gr. Kees van Dortmondt te Zoetermeer (68 jaar ).

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>