Documentaire over ‘Favela Street Girls’ opnieuw bekroond

TheGirlsFromRioHet Nederlandse ‘Streetkids United II: The Girls From Rio’ is op het Marbella International Film Festival bekroond tot beste documentaire.

De jury prees het positieve verhaal en de manier waarop het doorzettingsvermogen van de straatkinderen in beeld is gebracht door regisseusse Maria Clara. Eerder won de film op een festival in Cambridge al de publieksprijs.

‘Streetkids United II’ vertelt over het WK Voetbal voor Straatkinderen, dat vorig jaar in Rio de Janeiro werd georganiseerd. De documentaire volgt het Braziliaanse meisjesteam, de Favela Street Girls, tijdens hun deelname.

Producent JaJa Film heeft tevens een fototentoonstelling over de Street Child World Cup samengesteld met werk van Robin Utrecht en Marco Hofste. Deze tentoonstelling was het afgelopen jaar al op meerdere plekken te zien waaronder de Amsterdam ArenA.

De Nederlandse première is op 17 oktober 2015 tijdens het Cinekid Film Festival in Amsterdam. De Nederlandse straatvoetbalster Rocky Hehakaija, die ook in de documentaire te zien is, zal die dag ook een workshop verzorgen.

Streetkids United II – The Girls From Rio (Trailer) from JaJa Film Productions on Vimeo.

Lees ook:Expo Braziliaanse straatkinderen van WK Voetbal nu naar Nederland
Lees ook:Claudia de Breij doet speciale filmconference tijdens NFF
Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival
Lees ook:Ricky Rijneke opnieuw bekroond voor haar debuut ‘Silent Ones’
Lees ook:Reeds bekroonde docu ‘Bittersweet’ met Lucia Rijker in september op NFF

1 Reacties // Reageer

One thought on “Documentaire over ‘Favela Street Girls’ opnieuw bekroond

  1. Dimitri Janssens

    I got acquainted with the documentary about the ‘Favela Street Girls’ only yesterday.
    I reckon it is my first real interst carried away in order to watch a docu. It never occured to me earlier on/ the pretty landscape of Rio de Janeiro made me feel thirsty for geographical relief. Am I wandering to drop by in Rio one fine day? Who knows… The esprit of the (gorguous) people appearing is beyond wonderful and the football scheme makes it even more beautiful. I am sure I am gonna watch it one fine day and not forgetting to keep it close to my heart I might decide to watch it over and over again untill the day I die.
    With all my love to the people of Rio de Janeiro/ Best recommandations for the year of 2017. XXX

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>