EK Voetbal Vrouwen uitgezonden door NOS

Eindelijk begint mensen het vrouwen-voetbal serieus genomen te worden. En terecht.

Het EK, waarvoor Nederland volgend jaar gastland is, wordt uitgezonden door de NOS. De omroep laat weten dat ze de uitzendrechten heeft bemachtigd.

“Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden,” aldus hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport.

“We waren erbij toen Oranje in 2013 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en dus zijn we er volgend jaar weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dan is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af.”

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat uit 31 wedstrijden. Circa een derde daarvan – waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van het Nederland elftal – zal live op televisie worden uitgezonden. Via NOS.nl en de themazender NPO Sport zullen alle wedstrijden te zien zijn.

Aan het UEFA Women’s EURO 2017 doen 16 landenteams mee. Het toernooi begint op zondag 16 juli in Utrecht. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede. De overige speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam (Sparta), Doetinchem en Deventer.

Lees ook:NOS gaat alle wedstrijden uitzenden van Nederlands Elftal vrouwenvoetbal
Lees ook:Aanvoerster Daphne Koster gaat voor de cup bij EK voetbal vrouwen
Lees ook:WK Voetbal-finale: USA – Japan
Lees ook:Speelschema Nederlands Elftal in Canada
Lees ook:EK Voetbal Vrouwen in 2017 in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>