Novak Djokovic vindt dat hij meer zou moeten verdienen dan Serena Williams

De Servische tennisser Novak Djokovic, die zondag het Masterstoernooi in Indian Wells won, vindt dat mannelijke tennissers meer zouden moeten verdienen dan hun vrouwelijke collega’s.

“De ATP, onze organisatie, zou zich sterk moeten maken voor een hogere beloning…..”

Als argument haalt hij aan dat er meer mensen kijken naar de mannenwedstrijden. “Natuurlijk moeten vrouwen ook vechten voor wat ze denken te verdienen, dat moeten wij alleen ook doen.”

Bij de Grand Slam-toernooien (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open) verdienen vrouwen sinds enkele jaren net zoveel als mannen. De eeuwenoude discussie over prijzengeld laaide afgelopen weekend weer op door uitspraken van Raymond Moore, de toernooidirecteur van Indian Wells.

De Zuid-Afrikaan poneerde de stelling dat tennis vooral zo populair is door mannelijke topspelers. “Als ik een tennisster was geweest, zou ik God elke dag op mijn blote knieën danken dat Roger Federer en Rafael Nadal ooit zijn geboren. Want zij zijn het die deze sport dragen.”

Serena Williams, de nummer 1 bij de vrouwen reageerde gelukkig adrem. “Het moge duidelijk zijn dat ik vind dat geen enkele vrouw iemand op zo’n manier hoeft te bedanken.” Ze noemde de opmerkingen verder ook een belediging voor Billie Jean King, een van de oprichters van de WTA Tour. King zelf twitterde over de kwestie: “Hij zit op zo veel vlakken fout.”

Ook de WTA Tour nam afstand van de opmerkingen van Moore. “Zijn opmerkingen zijn erg teleurstellend en alarmerend.”

Lees ook:‘Bodies Project’ van Ashlee Wells Jackson komt naar Nederland
Lees ook:Waarom Roger Federer geliefder is dan Serena Williams
Lees ook:‘Alleen op Wimbledon verdienen vrouwen evenveel als mannen’
Lees ook:Vrouwen nemen het management over in de Formule 1
Lees ook:Tour de France – bobo ziet nog weinig in vrouwenversie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Novak Djokovic vindt dat hij meer zou moeten verdienen dan Serena Williams

  1. tennisliefhebber

    Van de 1.2 miljard kijkers zijn het 900 miljoen die naar de mannentennis kijkt en 300 miljoen naar de vrouwentennis.
    Mannen spelen ook best of 5 in de Grand slams terwijl het bij de vrouwen om een best of 3 gaat. Weet niet wat Djokovic verkeerd heeft gezegd maar ik geef hem groot gelijk en dat is volgens mij ook met heel veel andere mensen het geval.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>