Oss is frisse uitzondering qua vrouwen aan de top

Op nationaal niveau wil het nog steeds niet hard lukken met het beoogde aantal vrouwen in topfuncties. Het Brabantse Oss is daarop een frisse uitzondering.

Van burgemeester tot vakbondsvrouw, directrices van grote farmaceutische bedrijven als MSD Biotech, Aspen en onderzoekspark Pivot Park, musea en kunstinstellingen, banken en notarissen tot onderneemsters van grote maakbedrijven.

De norm van 30% vrouwen in directies, die minister Jet Bussemaker bedrijven heeft opgelegd, wordt in Oss volgens ingewijden gehaald, meldt het Brabants Dagblad vandaag met gepaste trots.

Vrouwen in topposities trekken andere vrouwen aan, is hun overtuiging.

De stichting Vrouwen Ontmoeten Vrouwen (VOV) doet binnenkort samen met de universiteit van Tilburg onderzoek naar het aantal vrouwen aan de top in Brabant. Dit als een nulmeting om te bepalen hoe de bestuurskamers er over een paar jaar voor staan.

Minister Bussemaker kondigde deze week aan dat bedrijven nog 4 jaar extra de tijd hebben om tot een betere zetelverdeling te komen. Veel bedrijven lukt het maar niet om vrouwen in de Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen te krijgen.

Lees ook:Minister Bussemaker gaat door met lijst topvrouwen (inmiddels 700)
Lees ook:Het aantal vrouwen in topfuncties stijgt, maar met een slakkengang
Lees ook:Te weinig vrouwen aan top bedrijfsleven is een gemiste kans
Lees ook:DSM en Schiphol zitten goed met hun vrouwen-quota
Lees ook:Viviane Reding: ‘Er verschijnen barsten in het glazen plafond’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>