Ex-kankerpatiënte ontwerpt nu alternatieven voor ‘Beterschap’-kaarten

Je krijgt slecht nieuws nadat je in het ziekenhuis of in de zogenaamde borstbus bent geweest op contrôle. Op zich is het al moeilijk om in het geval van diagnose kanker (waar dan ook in het lichaam) dit te communiceren naar de omgeving.

Ik weet uit eigen ervaring met een lange, zware ziekte, dat de maatschappij van nu vooral is ingesteld op ‘Druk, druk, druk’ en nee ‘Het gaat goed, geweldig en prima’.

Claudia Helmons (40) kreeg in het najaar van 2013 slecht nieuws over het knobbeltje in haar borst, waarna die moest worden verwijderd.

De vele digitale en landpost-kaartjes en brieven, die ze ontving, werden uiteraard warm onthaald door haar, maar veel teksten daarop sloegen de plank toch mis……

“Het is hartverwarmend dat er zoveel mensen met je meeleven. Alleen had ik wel moeite met de beterschapskaartjes. Want wie zegt dat ik weer beter word?”

Aldus Claudia vandaag in De Telegraaf.

Toen ze na alle ingrepen en behandelingen weer opknapte begon ze daarom postvannummer48. Haar eigen kaartenlijn, voorzien van teksten en afbeeldingen met lef en soms een vette knipoog. Van iemand die het dus kan weten wat wel past in een dergelijke situatie.

Lees ook:Claudia de Breij treedt in voetsporen Youp, Seth en Wim Kan
Lees ook:Voorstelling Claudia de Breij in DeLaMar wegens succes geprolongeerd
Lees ook:Vrouw in de media vandaag: koopverslaafd, onwetend, verkeerde beha
Lees ook:Carine Roitfeld: ‘haute couture anno nu is een slijtageslag’
Lees ook:Gerard Joling rrrilt van Stacey Rookhuizen en wij van hem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>