Marie Kondo: opruim-goeroe en -miljonaire

Hoe word je miljonair door mensen alleen maar uit te leggen hoe ze hun huis op orde krijgen? Vraag het aan Marie Kondo!

Sinds ze met haar boek ‘Opgeruimd!’ meer dan 30 landen leerde hun huizen te kuisen is zij een fenomeen. De Japanse opruimgoeroe verkocht meer dan 2 miljoen boeken en veroverde een plaatsje in de top 100 van invloedrijkste mensen van 2015.

En binnenkort kan ze daar ook nog eens een televisieshow aan toevoegen……

Marie Kondo’s methode, kortweg KonMari, ging vorig in 2014 viraal, mede dankzij haar grappige uitspraken als: ‘rol je sokken niet op in bolletjes, want daar worden ze gestrest van’.

Wie googelt op foto’s van ‘konmari’ of ‘konmarimethod’ wordt overspoeld door duizenden plaatjes van heerlijk van geordende boekenkasten, kleerkasten en woonkamers.

Marie Kondo werd in korte tijd een wereldwijd fenomeen en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de 100 invloedrijkste personen van 2015.

Er wordt nu gewerkt aan een sitcom, waarin een jonge vrouw haar rommelige leven weer op de rails wil krijgen. Het middelpunt van het programma is Marie Kondo’s beroemde motto: gooi alles weg, waar je niet blij van wordt. En ondergetekende kan uit ervaring zeggen dat dit echt waar is.

Voorts is Kondo’s 2e boek sinds begin dit jaar op de markt, getiteld ‘Spark Joy’, een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen. Ze gaat ook in op zaken die niet per se gelukkig maken maar die toch bewaard moeten blijven. Voor iedereen die verlangt naar een netter, eenvoudiger en vrolijker leven.

Lees ook:Marie Kondo werd miljonair met lessen in opruimen
Lees ook:Fotoportret: Bonnie, toegewijde hoer en liefhebbende moeder
Lees ook:Laura van Geest is invloedrijkste Nederlandse vrouw
Lees ook:Open riool van Twitter gaat loos op Anke Laterveer
Lees ook:Alle vrouwen mogen naar binnen in ‘The Red Tent’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>