Vrouwen brouwen eigen Twents gerstenat

Vrouwen waren ooit de uitvinders van het bier brouwen, maar jarenlang leek het gerstenat een mannendrankje. Daar komt gelukkig steeds meer verandering in.

In Enschede brouwden vrouwen het afgelopen jaar een speciaal bier. Het heet LUST en stroomt vanaf komend weekend uit de tap…..

Daarover schrijft TUBANTIA.

Het idee komt van de vrouwen en vriendinnen rond de brouwerij van Rigtersbier in Buurse. Ze vonden het tijd voor een eigen bier. Merel en Fleur Hogenelst, Minke van der Velde, Milou van den Bos en Eva Leemreise zochten zelf de ingrediënten uit. Want het moest een licht, wit terrasbier worden.

Na veel ploeteren, schoonmaken en proeven is er deze week 900 liter licht, fris en zomerblond bier gebotteld. Het meeste ging in fusten maar ongeveer eenderde ging in zwarte flesjes waar Rigtersbier bekend om is. Voorzien van een zelf ontworpen etiket.

Zondagmiddag aanstaande kan het vrouwenbier geproefd worden bij Het Bolwerk en De Beiaard in Enschede. Daarna is het ook elders te drinken, zoals bij het bierfestival in Atak op 7 mei.

Lees ook:Brazilianen brouwen het eerste Feministisch Bier!
Lees ook:Heeel dom: bierindustrie richt zich niet op vrouwen
Lees ook:Eerste Nederlandse biercampagne die zich richt op vrouwen
Lees ook:Belgische vrouwen brouwen bier met de veelzeggende naam DELIRIA
Lees ook:Nederland-België voor bier-sommeliers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>