Vrouwen brouwen Kutbier en het is een hit

Het bier brouwen is een activiteit die bedacht en ontwikkeld is door vrouwen en ondanks dat een pilsje vaak meer als mannelijk wordt gezien zijn de beste bierproevers ook vrouwen.

Met die gedachte gingen 2 Brabantse vrouwen van Brouwerij Boegbeeld aan de slag en dat mondde uit ~met alle respect~ in het Bossche Kutbier. En het is niet aan te slepen…….

Dat meldt Omroep Brabant.

Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders maken bij bierliefhebbers in heel Nederland de tongen los, met hun ode aan de Bossche Kut. “Dat is een vrouwtje met een heel onnatuurlijke haarkleur, die heel veel make-up draagt en vaak op een brommertje door de stad gaat”, vertelt Mary-Jane Snelders. Die daar aan toevoegt dat ze in veel gevallen Anita, Sharon of Jane zal heten.

Liefhebbers van en nieuwsgierigen naar het nieuwe Kutbier komen uit alle delen van het land naar de Tramkade in Den Bosch. In één van de hallen van een leegstaand industrieel complex, was zondag de laatste mogelijkheid om het bestelde bier vanaf te halen.

De brouwsters zijn stomverbaasd en blij dat hun bier zo succesvol is. “We zijn op Facebook wijd verspreid, overal kun je ons terugvinden”, zegt Janneke Pieters. “We staat er zelf versteld van hoe groot die vraag is en dat mensen het zo leuk vinden.”

Aan de receptuur heeft Pieters een half jaar gesleuteld. “Het is een blond bier met pruimen. Het is geen muffe pruim. Samen met korianderzaad geeft dat een frisse smaak aan het bier.” Pieters weet waar ze het over heeft want ze is afgestudeerd aan de Hogere Agrarische School voor Food Design & Innovation.

Een eerste brouwsel, goed voor een paar duizend flesjes, was binnen 6 dagen uitverkocht. Daarom gaan de vrouwen alweer snel achter de brouwketel. Begin december moet een nieuwe lading Kutbier leverbaar zijn.

Lees ook:We hebben nu een vrouwelijke Theoloog des Vaderlands
Lees ook:Jos van Manen Pieters (84) overleden
Lees ook:Heeel dom: bierindustrie richt zich niet op vrouwen
Lees ook:Belgische vrouwen brouwen bier met de veelzeggende naam DELIRIA
Lees ook:Marjolein Geuens tapt alle mannen eruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>