Sushichef Yuki Chizui neemt alleen vrouwelijk personeel in haar restaurant aan

Sushichef Yuki Chizui heeft haar eigen vrouwenquotum ingevoerd om de ongelijkheid in de Japanse horecasector aan te pakken.

In haar restaurant in Tokio werken namelijk alleen maar vrouwen, mannen zijn er alleen welkom aan tafel.

3 jaar nadat de laatste mannelijke werknemer vertrok, nam de 29-jarige vrouwelijke chef geen enkele man meer aan voor Nadeshiko Sushi. En dat is een unicum in Japan.

Chizui wil met die beslissing bewijzen dat vrouwen even goede chefs zijn, in een wereld die wordt gedomineerd door mannen. “We werken lange dagen en het kan lichamelijk zwaar zijn en daarom denken sommigen dat vrouwen hier niet horen werken. Maar wie het graag doet, helpt dat seksisme overwinnen”, vertelt ze in The Guardian.

En dat is nodig, want mannelijke sushichefs hebben liever geen vrouwen in hun keuken. Zo liet Yoshikazu Ono, zoon van 3-sterrenchef en sushimeester Jiro Ono, in 2011 nog optekenen door The Wall Street Journal dat vrouwen nooit hetzelfde niveau bereiken als mannen, omdat hun maandelijkse cyclus en het gebruik van cosmetica de smaak zou aantasten.

Anderen mannen beweren dat de iets hogere lichaamstemperatuur van vrouwen een slechte invloed hebben op de versheid van de producten. tuurlijk jôh.

Uiteraard wordt dit alles ook weggelachen door Chizui, die laat merken dat de kwaliteit van haar keuken voor zich spreekt. “Blijven bewijzen aan onze klanten dat wij ook goede sushi kunnen bereikden, dát is de beste manier om critici te woord te staan.”

Lees ook:Wetenschap ‘vergat’ jarenlang te werken met vrouwelijke proefdieren
Lees ook:Wat een vrouw aan geld kwijt is in haar leven door te menstrueren
Lees ook:De rode vlag: waarom (sport-) wetenschappers vrouwen negeren
Lees ook:DJ Annemieke Schollaardt is ‘one of the guys’
Lees ook:Hoe je in je werk je hormonencyclus optimaal benut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>