Arianna Huffington: ‘Slaap jezelf een weg naar de top!’

Arianna Huffington trekt ten strijde tegen het hippe imago van succesvol zijn en weinig slapen.

De mede-oprichtster van de Huffington Post schreef het boek ‘The Sleep Revolution’, waarin ze uitlegt wat de oorzaken en gevaren van slaaptekort zijn en hoe het beter kan.

“We slapen systematisch te weinig”, zegt Huffington, “in de verkeerde overtuiging dat succes het resultaat is van de tijd die we in ons werk stoppen. Een gevaarlijke overtuiging, want succes resulteert immers uit het soort tijd dat we in ons werk stoppen, en meer bepaald het verband tussen de kwaliteit van je werktijd en de vrije die je overhoudt.”

Arianna Huffington heeft het over timemacho’s: weinig slapen is in onze samenleving iets geworden om stoer over te doen. Mannen en vrouwen voor wie het bon ton is om het drukdrukdruk te hebben, zelfs na middernacht.

Inmiddels heeft Arianna ook de wetenschap aan haar kant gekregen. De universiteit van Surrey berekende dat slaapgebrek de genen in je lichaam beïnvloedt.

De onderzoekers bekeken het bloed van 26 proefpersonen die na een periode van voldoende slaap, een week lang maximaal 6 uur mochten slapen. Ze kwamen erachter dat door minder uurtjes op een oor meer dan 700 genen waren beïnvloed. Die werden door het slaapgebrek meer of minder actief dan gebruikelijk.

Door het slaapgebrek werd het immuunsysteem aangetast en veranderde ook de manier waarop het lichaam reageerde op ontstekingen en stress. Bovendien beïnvloedde het kortere slapen de biologische klok. Sommige genen worden in de loop van de dag meer of minder actief. Door slaapgebrek zwakte het natuurlijke ritme af.

Lees ook:Het nieuwe succes van Arianna Huffington
Lees ook:Arianna Huffington maakt einde aan anonieme reaguurders
Lees ook:Slaap jij van zondag op maandag ook zo beroerd?
Lees ook:Arianna Huffington start nieuwe site met top-publicaties
Lees ook:Bij Volle Maan slapen niet alleen heksen slechter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>