ICT-kennis helpt vrouwen sneller naar de top

Digitale vaardigheden spelen een sleutelrol bij het verkleinen van de man-/vrouw- kloof op de werkvloer.

EN: Nederlandse vrouwen lopen voorop met hun ICT know-how…..

Zo blijkt uit het onderzoek ‘Getting to Equal: How Digital is Helping Close the Gender Gap at Work’ van Accenture dat dinsdag in het kader van internationale vrouwendag wordt gepresenteerd en waar Computable over bericht.

Katinka de Korte, managing director bij Accenture Nederland: “Er zijn veel manieren om het gat tussen mannen en vrouwen op de werkvloer te verkleinen. Digitale kennis en vaardigheden zijn daarbij een zeer krachtig middel. Hoewel gelijkheid misschien niet per direct te realiseren is, versnellen investeringen in digitale vaardigheden voor vrouwen, via onderwijs, training en in de praktijk, dit proces. Dit is een noodzakelijke ontwikkeling waarvan vrouwen bij elke carrièrestap vanaf nu kunnen en moeten profiteren.”

Bij millenials, generatie X en babyboomers zijn mannen nog steeds de belangrijkste kostwinnaars. Dit kan veranderen als meer vrouwelijke millenials en digital natives managementposities gaan innemen, blijkt uit de studie. In Nederland ambieert ruim de helft van de vrouwelijke millenials en generatie X-vrouwen een leiderspositie.

Digitale vaardigheden helpen vrouwen tevens sneller een baan te vinden.

Lees ook:9-jarige game-ontwerpster is ‘Digital Girl Of The Year’
Lees ook:Meeste vrouwen hebben geen voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke chef
Lees ook:Twintigsters van nu in ideale positie om leidinggevenden te zijn
Lees ook:Neelie Kroes: ‘Digitale vaardigheden vormen de nieuwe geletterdheid’
Lees ook:Vrouwen spelen in 2020 grote rol in bovenste lagen zakenwereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>