Borstmelk is voor babies en geen superfood voor volwassenen!

ModerRosieBabySteeds meer volwassenen kopen online moedermelk omdat ze denken dat het gezond is en zelfs kanker zou genezen.

Maar het wordt niet voor niets moedermelk genoemd. Voor haar kind dus. Voor anderen kan het zelfs schadelijk zijn……

De gehele lifestyle van een vrouw belandt in haar borstvoeding. Medicatie, illegale drugs, alcohol en voeding. Vrouwen die hun moedermelk online verkopen, geven ook informatie over hun levensstijl en eetpatroon, maar misschien vergeten ze bepaalde zaken te vermelden.

Want moedermelk kan ook bacteriële en virale ziektes overbrengen waaronder hepatitis, HIV en syfilis.

De online markt waar volwassenen voor zichzelf moedermelk kopen, floreert. Websites en forums toeteren over de gezondheidsvoordelen die dit superfood zou bieden.

Bodybuilders zou het helpen spieren kweken. Moedermelk zou je immuniteit stimuleren. En het verteert makkelijker dan koe- of andere melk. Maar volgens professor Sarah Steele van de Queen Mary universiteit in Londen biedt moedermelk geen voordelen voor volwassenen en schuilt er gevaar in online gekochte borstmelk.

Moedermelk is de uitgelezen voeding voor baby’s, maar dat geldt niet voor volwassenen. De voedingsstoffen in moedermelk worden door een volwassene anders afgebroken dan door een baby.

“Voor een volwassene zitten er minder eiwitten in borstmelk dan in andere melk zoals koemelk”, aldus Steele. Ze wijst er ook op dat de samenstelling van moedermelk wijzigt naarmate de baby groeit, waardoor ook de voedingswaarde varieert.

Recent onderzoek bracht aan het licht dat 11 van 102 stalen online gekochte moedermelk aangelengd was met koemelk. Creme de Belazerus dus.

Lees ook:Slimme zakenvrouw bedenkt marktplaats voor moedermelk
Lees ook:Moedermelk, vers uit de borst: vloeibaar goud van de toekomst?
Lees ook:Evolutiebiologe toont verschil in borstvoeding aan bij zoons en dochters
Lees ook:Alicia Silverstone start borstmelkdienst
Lees ook:Lekker lebberen aan een borst(voedings-ijsje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>