Moedermelk, vers uit de borst: vloeibaar goud van de toekomst?

MelkMelk, de witte motor. Nee, melk: het witte goud. Althans bij moedermelk.

Eerst waren het een aantal sites waarin moeders andere moeders hielpen met wat extra liters per week, maar nu heeft de Amerikaanse commerciël industrie zich er ook op gestort…..

Prolacta verwerkte vorig jaar 70.000 liter moedermelk in een product dat ziekenhuizen gebruiken om te vroeg geboren baby’s mee te voeden, meldt BN De Stem vandaag.

Ze verrijken dit met eiwit, vetten en mineralen, zodat de veel te kleine baby’s behalve de gezonde moedermelk, ook extra bouwstoffen binnenkrijgen.

Een behandeling met een product van de firma is duur, tot wel €10.000, wat betaald wordt door de ziektekostenverzekering.

Maar er is meer. Borstmelk bevat bacteriën die goed zijn voor de darmflora. En die kunnen ook volwassenen helpen. Investeerders hebben oog voor de financiële mogelijkheden: Prolacta haalde recent 47 miljoen dollar bijeen van geldschieters voor onderzoek en innovatie.

Lees ook:Slimme zakenvrouw bedenkt marktplaats voor moedermelk
Lees ook:Borstmelk is voor babies en geen superfood voor volwassenen!
Lees ook:Alicia Silverstone start borstmelkdienst
Lees ook:Lekker lebberen aan een borst(voedings-ijsje)
Lees ook:Evolutiebiologe toont verschil in borstvoeding aan bij zoons en dochters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>