Alicia Silverstone start borstmelkdienst

BreastMilkServiceActrice Alicia Silverstone wil andere veganistische moeders helpen die te weinig borstvoeding aanmaken, maar die toch niet willen overstappen op flesvoeding.

Ze startte een ‘melkdeeldienst, nadat een vriendin beviel van een zoontje, maar wegens borstreductie zelf niet voldoende melk aanmaakt……….

“De hele zwangerschap zorgde ze voor zichzelf, at ze het beste en nu was ze van plan borstvoeding te geven tot haar zoon er zelf genoeg van had.

Het probleem is dat ze bij donormelk niet weet welke levensstijlkeuzes de moeders hebben. Na al haar harde werk om zichzelf gezond te houden, vond ze dat ze dat ze het recht had ook het beste te eisen voor haar baby.

“Er zijn veel vrouwen in deze situatie, maar gelukkig hebben we hier een netwerk van goede zielen. Daarom zeg ik: ‘laten we moedermelk delen om de baby’s de beste start te geven, met schone, superdeluxe borstrmelk.”

Vrouwen kunnen simpelweg reageren met waar ze wonen en of ze melk over hebben of nodig hebben. Het gaat er voorlopig informeel aan toe. Er is een vrouw met een diepvries vol eigen melk en een moeder met een allergische zoon, die zelf helemaal geen melk heeft.

In de VS, maar ook in Scandinavië, is melk delen behoorlijk ingeburgerd. Borstvoeding wordt aangeprezen als de beste start voor een kind en dus zijn meer moeders vastbesloten borstmelk te geven, ook al is het dan niet van zichzelf. ‘Risicobaby’s', zoals prematuurtjes, zijn extra gebaat met de antistoffen die erin zitten.

Meestal verlopen de donaties via een ‘moedermelkbank’, die de voeding ook checken op ziektes en verslavingen, maar ook via internet, zoals Human milk for human babies en Eats on feets.

Alicia-Silverstone-Blog-The-Kind-Life-1a

Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen geven vaker de borst
Lees ook:Wereld Borstvoeding Week 2015: op het werk
Lees ook:Bij borstvoeding moet je over het idee van seks heenstappen
Lees ook:Slimme zakenvrouw bedenkt marktplaats voor moedermelk
Lees ook:Lekker lebberen aan een borst(voedings-ijsje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>