Slimme zakenvrouw bedenkt marktplaats voor moedermelk

muttermilch_prv‘Steriel gekolfde melk uit de buurt van Leipzig’ of ‘Bio-melk: alcoholvrij, nicotinevrij en cafeïnevrij’.

Deze aanbiedingen staan sinds een paar weken op de nieuwe, Duitse digitale marktplaats voor moeders die borstmelk willen kopen of verkopen…………

Net als in Nederland kunnen ook in Duitsland alleen moeders van te vroeg geborenen bij moedermelkbanken terecht.

De vrouw achter de Duitse site, Tanja Müller, ontdekte dat ook veel moeders van gezonde kinderen moedermelk van andere vrouwen willen kopen en sprong in het gat.

Moeders bepalen zelf met wie ze zakendoen en wat hun melk kost, aldus Z24 die een interview had met deze ‘melkmarktvrouw’

Toen Tanja zelf weinig melk voor haar baby produceerde, probeerde ze deze te kopen. Het bleek moeilijk om het op een veilige manier te krijgen. Na de geboorte van haar tweede kind kon ze daarentegen haar overschot aan melk niet kwijt, ook niet bij een moedermelkbank.

Het grijze gebied waar je nu moedermelk kunt kopen en verkopen is gevaarlijk, vertelt Tanja Müller. “Vrouwen kopen moedermelk zonder advies, zonder dat ze precies weten wat ze kopen en hoe ze de melk het best kunnen bewaren. Vaak weten ze niet welke risico’s eraan kleven en hoe ze die kunnen vermijden. Het is een chaotische en wilde handel.”

“Daarom denk ik dat met mijn site muttermilch-boerse.de de situatie voor veel vrouwen veiliger kan maken. En dat ik er een wens van veel Duitse vrouwen zichtbaar mee maak.”

Lees ook:Borstmelk is voor babies en geen superfood voor volwassenen!
Lees ook:Moedermelk, vers uit de borst: vloeibaar goud van de toekomst?
Lees ook:Alicia Silverstone start borstmelkdienst
Lees ook:Evolutiebiologe toont verschil in borstvoeding aan bij zoons en dochters
Lees ook:Tanja Jess: ‘We zijn helemaal nog niet klaar met de emancipatie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>