Speeddaten voor meer vrouwen in Drentse besturen

WilhelminaIn de raadszalen van de gemeentes Tynaarlo, Borger-Odoorn en Westerveld zullen op 30 augustus gelijktijdig 3 speeddates worden gehouden.

Dit om vrouwen enthousiast te maken voor een functie in het openbaar bestuur……….

Dat meldt Emmen.nu

Alle Drentse vrouwen kunnen deelnemen. Topvrouwen uit de politiek, maatschappelijke instellingen en bedrijven hebben hun medewerking al toegezegd.

Onderzoeken wijzen uit dat het aantal vrouwen in het openbaar bestuur niet toeneemt, maar eerder terugloopt.

Stichting Prinsessendag heeft daarom het initiatief genomen om door middel van speeddates Drentse vrouwen te enthousiasmeren en te motiveren voor een functie in het openbaar bestuur. Zeker met de gemeentreraadsverkiezingen in het verschiet een actueel thema.

Het project is genoemd naar Koningin Wilhelmina, omdat de speeddates zullen plaatsvinden rond haar geboortedag (31 augustus) en zij, overgrootmoeder van onze koning, haar sporen wel heeft verdiend in het openbaar bestuur.

In de raadszalen van de gemeentehuizen in Vries, Exloo en Westerveld zullen diverse topvrouwen uit de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen hun verhaal vertellen.

Ineke van Gent, regiodirecteur noordoost van de NS, Sandra Korthuis, directeur-bestuurder bij Woonconcept en Janny Vlietstra, waarnemend burgemeester van Haren, treden op als keynote speakers.

Lees ook:Susi Zijderveld treedt in Raad van Bestuur van NS
Lees ook:Geke Rosier maakt zich hard voor de ronde, vrouwelijke vormen in de ict
Lees ook:Annemarie Jorritsma als Kwartiermaker Topvrouwen.nl
Lees ook:De 3 finalistes voor de verkiezing ‘Topvrouw van het jaar 2014′
Lees ook:Aantal Britse topvrouwen in de lift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>