Geke Rosier maakt zich hard voor de ronde, vrouwelijke vormen in de ict

Geke Rosier is bedenker en co-auteur van het boek ‘Ronde vormen in IT’.

Zij wil, samen met het netwerk ‘Female ambassadors in IT’, een maatschappelijke discussie starten om het imago van ict te verbeteren en zo de keuze voor het werken aantrekkelijk te maken voor jonge vrouwen……….

In 2011 heeft eurocommissaris Neelie Kroes in het boek ‘Ronde vormen in IT’ al aangegeven dat de business goede carrièreperspectieven biedt voor iedereen: man, vrouw, jong of oud.

Geke Rosier is oprichter van ForceFive en al 10 jaar werkzaam op het gebied van business it-alignment. Haar maatschappelijke doelstelling is om een actieve bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van topvrouwen in de ict om zo het imago te verbeteren, om de noodzakelijke verandering van meer vrouwen te realiseren.

Naast het boek is Rosier nu ook initiatiefnemer van het netwerk ‘Female ambassadors in IT’. Dit initiatief brengt de huidige Nederlandse topvrouwen werkzaam in ict bij elkaar om te netwerken en kennis met elkaar te delen. 45 topvrouwen van ruim 30 organisaties zijn er inmiddels bij betrokken.

Volgens Rosier zijn dit de rolmodellen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het imago van ict. “Ik zie enorm veel ervaring, energie en ambitie in deze groep topvrouwen. Ze zijn een kei in hun vak, en dat moeten ze gaan vertellen.”

Er zijn volgens haar veel initiatieven vanuit de overheid gestart om meisjes op te leiden in meer technische vakken, maar zoals zij zegt: “Vrouwen proberen om te toveren tot technici, is hetzelfde als jongetjes met poppen willen laten spelen. Dit biedt niet de gewenste oplossing.”

Voor de ‘moderne’ ict zullen aspecten als transparantie, inlevingsvermogen, samenwerken, communicatie, intuïtief proberen en veranderen steeds belangrijker worden. Nieuwe rollen ontstaan en andere competenties worden gevraagd. Ict is niet louter een ‘harde’ functie meer, maar kent ook ‘zachte’ kanten. Een kans voor vrouwen, volgens Rosier

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/loopbaan/4686338/1458016/met-beter-imago-vrouwen-interesseren-voor-ict.html#ixzz2Nc9dgDRU

Lees ook:De ICT-sector wordt vrouwelijker
Lees ook:KIJKEN: ‘we’ gaan naar Mali, hoe belangrijk is dat voor de vrouwen daar?
Lees ook:1 miljoen Nederlandse vrouwen zoeken een baan
Lees ook:Hilversumse vrouwen reizen af naar Lesbos om vluchtelingen te helpen
Lees ook:KIJKEN: Myrthe van der Meer in ‘Waarom wil jij dood?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>