Susi Zijderveld treedt in Raad van Bestuur van NS

Susi Zijderveld, directeur van het CBR, gaat vanaf 1 februari 2016 de functie Chief Governance, Risk & Compliance Officer (CGRCO) in de Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen vervullen.

Zij wordt aangesteld op voordracht van de Raad van Commissarissen en gaat samen met Roger van Boxtel en Engelhardt Robbe de Raad van Bestuur van NS vormen.

De vervulling van deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering.

De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming. “Mevrouw Zijderveld beschikt over brede bestuurlijke ervaring, onder meer bij De Nederlandsche Bank (DNB) en als bestuursvoorzitter bij het CBR. Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie. De Raad van Commissarissen is er van overtuigd dat zij over de vereiste kwaliteiten en daadkracht beschikt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef.”

Lees ook:CBR directeur Susi Zijderveld nu commissaris Propertize
Lees ook:Ingrid Thijssen van NS naar Alliander
Lees ook:Tineke Hirschler in Raad van Toezicht Martini-ziekenhuis
Lees ook:Marjan Oudeman wordt bestuursvoorzitter van Universiteit Utrecht
Lees ook:Diana Monissen voorzitter RvB Prinses Maxima Centrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>