De 3 finalistes voor de verkiezing ‘Topvrouw van het jaar 2014′

Topvrouw2014Er bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is.

Met de verkiezing ‘Topvrouw van het Jaar’, die nu voor de 10e x wordt gehouden, wil de gelijknamige stichting het tegendeel bewijzen.

De finalistes van dit jaar:

Sigrid van Aken, COO Novamedia, Joanne Kellermann, Lid van de directie van de Nederlandse Bank en Nienke Meijer, Voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen zijn de kanshebbers.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Gerdi Verbeet heeft de finalistes geselecteerd uit in totaal 10 genomineerde topvrouwen. Andere juryleden zijn: Thessa Menssen (Topvrouw van het jaar 2013), Merel van Vroonhoven (Topvrouw van het jaar 2012), Hans Wijers (o. (o.a. President Commissaris bij Heineken) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

In een persoonlijke presentatie zullen de finalistes de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel het meest verdienen.

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel. Daarbij wordt gelet op de span of control, de zwaarte van de functie en natuurlijk de behaalde resultaten.

Verder beoordeelt de jury de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

De winnares van vorig jaar, Thessa Menssen (CFO van de Koninklijke BAM Groep), werd destijds geprezen om haar voorbeeldfunctie en leiderschapsstijl.

De winnares wordt op 25 september 2014 bekend gemaakt in het bijzijn van 200 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op topvrouwvanhetjaar.nl. Hier kunt u zich tevens inschrijven voor het diner op 25 september aanstaande.

Lees ook:Topvrouw van het Jaar vanavond bekend
Lees ook:Thessa Menssen, Susan Swarte en Jet de Ranitz: genomineerden voor ‘topvrouw van het jaar’
Lees ook:Ir. Thessa Menssen is Topvrouw van 2013
Lees ook:CEO Annemieke Nijhof is Topvrouw van 2015
Lees ook:Nina van Ommen: oprichtster ‘Topvrouwen Bouw & Infra’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>