Annemarie Jorritsma als Kwartiermaker Topvrouwen.nl

Hoewel het aantal vrouwelijke bestuurders in Nederland toeneemt, gaat het met een slakkengang.

Die conclusie trekt minister Bussemaker naar aanleiding van de recent verschenen Bedrijvenmonitor Wet bestuur en toezicht 2012-2015 getiteld ‘Topvrouwen in de wachtkamer’.

Minister Bussemaker heeft Jorritsma aangesteld als Kwartiermaker voor Topvrouwen.nl, de aanpak voor meer diversiteit aan de top. De VVD-politica volgt daarmee oud-kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) op, die afgelopen jaar samen met Leo Houwen die functie vervulde.

Dat meldt De Rijksoverheid.

Jorritsma en Houwen gaan met de top van bedrijven en organisaties in gesprek over de manier waarop meer vrouwen de top kunnen bereiken.

Volgens de bewindsvrouw is een grotere diversiteit in de boardroom van groot belang voor het innovatie- en concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven: ”Het is 2015….deze bedrijven doen niet alleen vrouwen tekort, maar ook zichzelf. Meer diversiteit zorgt voor verschillende perspectieven, creativiteit, energie en herkenning. En daarmee voor meer innovatie.”

Na een oproep van Bussemaker en De Boer aan commissarissen om zelf potentiele vrouwelijke kandidaten voor een hoge bestuursfunctie aan te melden werden afgelopen maanden meer dan 1000 topvrouwen aangemeld vanuit de verschillende boardrooms van Nederland. Het gaat daarbij om vrouwen die geschikt zijn voor een functie in het bestuur bij een groot bedrijf. De database wordt overgedragen aan VNO-NCW en Stichting Talent naar de Top.

Annemarie Jorritsma bekleedde in het verleden meerdere ministersposten en was 4 jaar vicepremier. De afgelopen 12 jaar was ze burgemeester van Almere. Ze werd in juni van dit jaar beëdigd als lid van de Eerste Kamer.

Onlangs trad ze toe tot de raad van commissarissen van accountantsfirma PwC Nederland. Eerder dit jaar deed ze een oproep aan vrouwen om meer te solliciteren op een burgemeestersfunctie.

Lees ook:Minister Bussemaker gaat door met lijst topvrouwen (inmiddels 700)
Lees ook:Annemarie Jorritsma pleit voor meer vrouwelijke burgemeesters
Lees ook:Minister Jet Bussemaker maakt database van NL topvrouwen
Lees ook:Jet Bussemaker blij met databank met 300 potentiële topvrouwen
Lees ook:Beursgenoteerde bedrijven halen vrouwen quota niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>