Als vrouwen het vuurwerk doen met Oud & Nieuw gebeuren er minder ongelukken

fireworks-animated-gif-23Op dit moment zijn nog wat laatste knallen te horen van vuurwerk dat over is van gisteravond of gevonden is. Dat laatste is overigens wel gevaarlijk.

Ziekenhuizen melden dat het aantal ongevallen dit jaar meevalt. Er hadden er zelfs nog minder geweest als het allemaal door vrouwen zou zijn afgestoken.

Dat meldt althans het hoofd van de brandweer in het Noorse Skien.

Volgens deze Ove Stokkeland is het laten afsteken van vuurwerk door vrouwen veel veiliger en zou dat er voor zorgen dat het aantal ongevallen tijdens de jaarwisseling drastisch terugloopt.

Uit de statistieken zou volgens hem blijken dat vrouwen veel beter opletten bij het aansteken van rotjes, knallers en ander spul. “Ze nemen voorzorgsmaatregelen om veilig met het vuurwerk om te gaan”, zegt de brandweerchef tegen de Noorse staatsomroep NRK. “Mannen zijn veel roekelozer.”

Hoe dan ook: Powervrouwen.blog.nl hoopt dat u en uw geliefden nog 10 vingers en 2 ogen hebben en wenst u een fantastisch 2016!

Lees ook:Prinses Margriet is gezicht van vuurwerkbril
Lees ook:Noorwegen dankt zijn stabiele welvaart aan vrouwen-emancipatie
Lees ook:Verkrachte en veroordeelde Noorse vrouw mag na alle publiciteit Dubai verlaten
Lees ook:Sterk werk van Mirjam Sterk: ruim 8000 jongeren aan het werk!
Lees ook:Ontlezing op papier gaat bij vrouwen minder hard dan bij mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>