De cijfers bij je afstuderen zijn een indicatie van je latere salaris

PromotieNiet alleen het papiertje, je ‘bul’, is belangrijk. Ook de bijbehorende cijferlijst.

Cum Laude en Summa Cum Laude afgestudeerde zien dat tijdens hun latere carrière wel degelijk betaals in klinkende munt..

Vooral voor vrouwen belangrijk. Want er wordt ook nog een cliché bevestigd: vrouwen moeten meer prestatie leveren om hetzelfde soort werk te verwerven………

Dat blijkt allemaal uit het promotieonderzoek ‘Understanding the gap between business schools and the workplace’ van Monique Bijker aan de Open Universiteit in Heerlen.

Het gemiddelde cijfer van afgestudeerden in de bedrijfswetenschappen blijkt een goede voorspeller van het latere maandsalaris. Hoe hoger het cijfer op de eindlijst, hoe hoger het salaris na 1,5 jaar

De provenda keek ook naar het vermogen van studenten en afgestudeerden om realistische problemen op te lossen. Uit deze analyse bleek dat een hoger gemiddeld cijfer geen afspiegeling is van het vermogen om realistische problemen op te lossen.

Afgestudeerden bedrijfskunde rapporteerden zelf ook een gebrek aan aansluiting tussen de competenties die ze in de opleidingen hebben verworven en de competenties die werkgevers van hen verwachten.

Bijker keek ook naar de verschillen tussen mannen en vrouwen bij afgestudeerde bedrijfskundigen. Haar onderzoek bevestigde het gegeven dat net afgestudeerde vrouwen minder kans hebben op een baan op hun eigen opleidingsniveau dan mannen. Verder bleek dat mannen van begin af aan een hoger salaris krijgen dan vrouwen en vaker geselecteerd worden voor follow-up trainingen.

Lees ook:Afgestudeerde vrouwen van topuniversiteiten werken minder fulltime
Lees ook:De loonkloof wordt zwaar onderschat
Lees ook:Universitaire opleiding beste basis voor latere rijkdom
Lees ook:Jonge vrouwen vinden carrière belangrijker dan jonge mannen
Lees ook:Vanaf nu tot eind december werken vrouwen voor de kat z’n k*nt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>