Vanaf nu tot eind december werken vrouwen voor de kat z’n k*nt

EqualPayDayDeze week nog bleek uit onderzoek dat driekwart alle hoofden van personeelszaken een loopbaanloof vaststelden tussen mannen en vrouwen.

Vandaag is het Equal Pay Day.

De datum van 7 november is niet voor niets gekozen: want van nu tot het einde van het jaar werken de vrouwen ‘feitelijk voor niets’ ten opzichte van het salaris van hun gelijkwaardige mannelijke collega’s…………

Vrouwen verdienen nog steeds 22% minder. Omdat ze vaker parttime werken? Nee, zelfs als we dat buiten beschouwing laten, verdient een vrouw per jaar gemiddeld €2700,= minder dan een man, meldde de Volkskrant gisteren.

In het artikel, naar aanleiding van een onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit, vertelt hoogleraar economie Janneke Plantenga dat veel vrouwen een bonus als extraatje zien en daarom afwachten op loonsverhoging. Mannen vinden meer salaris logisch en onderhandelen sneller.

Opnieuw een bewijs dat vrouwen vaak nog veel te bescheiden zijn over wat ze doen en hoe belangrijk ze zijn op de werkvloer.

Lees ook:Meters krant tonen aan dat mannen media domineren
Lees ook:Afgestudeerde vrouwen van topuniversiteiten werken minder fulltime
Lees ook:Vrouwen op dit moment somberder over economie dan mannen
Lees ook:Vrouwen minder vaak tevreden over baan dan mannen
Lees ook:Nerd- en geek-mannen weerhouden meiden ervan om ICT te gaan studeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>