Moeders van over de hele wereld en de dromen voor/van hun dochters

RosieMotherDaughterMoeders van over de hele wereld die met hun dochters poseren en hun eigen dromen toetsen aan die van hun dochters.

En zoals dat gaat met moeders: zij hopen altijd dat hun dochter het (nog) beter gaat doen dan zijzelf, opdat die boven alles gelukkig zullen zijn…….

Zie hier de opzet van deze portretreeks van Thomson Reuters Foundation.

De 40-jarige Noor Zhia poseert met haar 11-jarige dochter Saba Ahmadi in hun huis in Kabul, Afghanistan. Moeder Noor is lerares en studeerde tot haar 28ste. Eigenlijk wilde ze arts worden, maar daar had ze geen geld voor. Nu hoopt ze dat haar dochter dat wel kan, alhoewel die zelf meer aan een rechtenstudie denkt.

Bidaa Mhem Thabet al-Hasan poseert met haar dochter van 9 bij hun huis in Syrië. Bidaa is de directeur van een school die ze samen met vrijwilligers en leerkrachten heeft opgericht, ze hoopt dat haar dochter Mariam apotheker wordt. Mariam zelf wil haar opleiding afwerken en leerkracht Arabisch worden in de stad waar ze wonen.

De 33-jarige Tahsiye Ozyilmaz poseert samen met haar dochter Halime voor de foto bij hun huis in Turkije. De 14-jarige zag haar kansen op een goede opleiding verdwijnen: de school bevindt zich op 10 km afstand van hun woning en dat bleek te ver. Het meisje heeft dromen voor de toekomst, maar denkt dat ze zal uitgehuwelijkt worden van zodra ze een jaar of 17 is, net zoals dat bij haar moeder gebeurde.

De Japanse Manami Miyazaki (39) uit Tokio hoopt voor haar 13-jarige dochter Nanaha op een gelukkig huwelijk en een huis gevuld met liefde. Ze studeerde tot haar 20ste, maar werd huisvrouw. Mama Manami zou het geweldig vinden als haar dochter bovendien een job vindt waarin ze haar capaciteiten en interesses kwijt kan. Volgens deze filosofie zou het meisje dan graag ontwerper, muzikant of verpleegster worden.

Kylie Glass (40) met haar 12-jarige dochter Abby in Sydney, Australië. Moeder stopte met haar school op haar 17e en heeft nu een peuterspeelzaal. Abby is geînteresseerd in alles wat met onderzoek en wetenschap te maken heeft. Ze wil forensisch specialiste worden.

Susana Maria Cardona (33) en haar 12-jarige dochter Alejandra Ruby Cardona iin hun huis in Tegucigalpa, Honduras. Moeder Susana is een huisvrouw, haar ambitie was advocate worden. Dochter wil nog zeker 11 jaar studeren en agronoom worden, om haar land verder te ontwikkelen.

De 23-jarige moeder Sulochna Mohan Sawant, met haar 5-jaar oude dochter Shamika Sawant in hun huis in Mumbai, India. Sulochna is werkster, omdat ze met 14 jaar moest stoppen met school. Zij was graag arts geworden en dochter Shamika wil haar moeders droom gaan waarmaken.

De 43-jarige Claire Coyne, met haar 10-jarige Ella in Shepshed, Central England. Moeder Claire ging tot haar 15e naar school en is nu assistent-bankier. Haar ambitie was ooit Psychologe te worden. Dochterlief droomt over een carrière in de danswereld.

Saciido Sheik Yacquub, 34, met dochter Faadumo Subeer Mohamed, 13 jaar, in hun huis in een vluchtelingenkamp in Mogadishu, Somalia. Saciido ging tot haar 20ste naar school en drijft een bescheiden handeltje, terwijl ze eigenlijk gedroomd heeft een echte zakenvrouw te worden. Ze hoopt dat haar dochter arts wordt en dat wil de 13-jarige zelf ook heel graag.

De 37-jarige Clare Barrett Butler en haar 11-jarige dochter Lily Barrett McHugh, 11, in de straat bij hun huis in County Donegal, Northern Ireland. Clare werkt in de thuiszorg, maar wilde vroeger altijd stuntvrouw worden bij de film. Ze hoopt dat haar dochter haar dromen meer zal volgen, die kapster wil worden.

 

Lees ook:Voor moederdag: CHER zingt duet met 86-jarige moeder
Lees ook:Deze ‘blootfoto’s’ werden van Facebook en Instagram verbannen
Lees ook:Kunstenares werkt samen met haar 4-jarige dochter en de resultaten zijn fabelachtig
Lees ook:Moeders invloed op het al dan niet seksistisch worden van haar kinderen
Lees ook:Werkende moeder prima stimulans voor carrière dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>