Deze ‘blootfoto’s’ werden van Facebook en Instagram verbannen

Fotografe Ashlee Wells Jackson, zelf moeder van 3, vindt dat het hoog tijd  om het onrealistische lichaamsbeeld van (nieuwe) moeders door te prikken.

Met haar ’4th Trimester Bodies Project’ hoopt ze de verwachtingen van vrouwen en hun omgeving tijdens en na zwangerschap, bevalling en borstvoeding te veranderen…….

“Ik zie dagelijks mooie, inspirerende, echte vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld omdat ze het gevoel hebben dat ze niet kunnen tippen aan het ideaalbeeld dat de media hen voorschotelt. Voor moeders blijkt dit nog 10x sterker te zijn”, aldus de boudoirfotografe.

“Ze ervaren hun lichaam als vernield, terwijl deze vrouwen gerespecteerd zouden moeten worden voor het creëren en voeden van nieuw leven. Er is zoveel werk aan de winkel in onze maatschappij om een positieve kijk op het vrouwenlijf en een normale visie op borstvoeding te krijgen. De meeste mensen hebben ireëele verwachtingen, omdat ze simpelweg niet beter weten.”

Door de verse moeders op een intieme, natuurlijke manier in de kijker te zetten, hoopt Ashlee licht te werpen op pure vrouwelijke schoonheid. “Na zelf een traumatische zwangerschap en bevalling te hebben doorstaan en na geworsteld te hebben met alle kronkels van mijn veranderde lichaam, was het weleens tijd om dit project te realiseren.”

Ashlee streeft naar het betrekken alle soorten moeders, van surrogaat- tot grootmoeders, onder het motto: ‘het maakt niet uit op welke manier je moeder bent, we willen je graag op de foto zetten als je dat durft’.

Zowel Facebook als Instagram aarzelen niet om beelden van het 4th Trimester Bodies Project te verbannen. Om haar foto’s te beschermen, startte Ashlee Wells Jackson een petitie op via Change.org.

Lees ook:‘Bodies Project’ van Ashlee Wells Jackson komt naar Nederland
Lees ook:Erotische borsten mogen wel, moederborsten niet
Lees ook:Echte lichamen van echte vrouwen die een echt kind gebaard hebben
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen geven vaker de borst
Lees ook:Volg Tanja Jess bij ‘Ik word moeder’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>