Oudere werknemers zijn consistenter dan de jonkies

Older-female-worker-200x297De 45-plussers hebben het slecht op de arbeidsmarkt momenteel. Dat is begrijpelijk, maar dom tegelijkertijd.

Oudere werknemers leveren namelijk veel consistenter werk dan de jonkies……….

Zo blijkt uit onderzoek van het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn, waarover is gepubliceerd in het vakblad ‘Psychological Science’.

Er werd een reeks tests uitgevoerd op meer dan 200 jongere (tussen 20 en 31 jaar) en oudere (tussen 65 en 80 jaar) werknemers. Zij moesten 12 verschilende taken uitvoeren, die de waarnemingssnelheid, het geheugen voor het verleden en het werkgeheugen analyseerden. De tests werden 2x uitgevoerd, met een tussenpose van 100 dagen.

Hoewel de variatie bij beide groepen vrij klein was, kon het onderzoeksteam toch besluiten dat de oudere werknemers hun werk consistenter uitvoerden dan de jongere groep.

“Een verdere analyse toonde aan dat die hogere consistentie toe te schrijven is aan de aangeleerde strategieën van ouderen, maar ook aan hun grotere motivatie, evenwichtiger dagelijks routine en stabielere stemming”, verklaart onderzoeksleider dr. Florian Schmiedek.

Volgens hem hebben de bevindingen grote gevolgen voor het debat over het potentieel van oudere mensen op werkgebied. Hij hoopt dat de studie kan helpen om de opinie van werkgevers te veranderen, die doorgaans de voorkeur geven aan jongere werknemers, omdat deze goedkoper en kneedbaarder zijn.

Lees ook:Mannen, onze menopauze is jullie schuld of is jullie penopauze onze schuld?
Lees ook:Hoe geëmancipeerd is het om je als vrouw te verwennen met een toyboy?
Lees ook:Niet van de werkdruk, maar van de baas word je ziek
Lees ook:Vrouwen tussen de 40 en de 60 jaar maken financieel de dienst uit
Lees ook:Jonge generatie vrouwen meer hoogopgeleid dan mannelijke leeftijdgenoten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>