Mannen, onze menopauze is jullie schuld of is jullie penopauze onze schuld?

De menopauze is uniek voor mensen. Tot nu toe kon echter niemand verklaren waarom deze plaatsvond.

Eerder werd gedacht dat het een natuurlijk bescherming vormde. Vrouwen konden dan geen kinderen meer krijgen als ze niet meer lang genoeg zouden leven om ze op te kunnen voeden.

Resultaten van recent onderzoek suggereren dat de overgang van vrouwen veroorzaakt wordt doordat mannen naar jongere vrouwen verlangen……..

Onderzoekers ontdekten dat door de natuurlijke selectie van een jongere vrouw, het reproduceren van een oudere vrouw minder belangrijk wordt.

Met behulp van simulaties werd gekeken of de voorkeuren van een man kunnen leiden tot het einde van de vruchtbaarheid van de vrouw.

Uit dit onderzoek kwam als sterkste hypothese naar voren dat de menopauze bestaat omdat vrouwen niet langer de mogelijkheid nodig hebben om zich voort te planten.

Critici denken dat het andersom gezien moet worden. Vrouwen raken niet in de menopauze omdat mannen een voorkeur hebben voor jongere vrouwen, maar de voorkeur van mannen voor jongere vrouwen ontstaat doordat oudere vrouwen minder vruchtbaar zijn.

In de onderzoekswereld roept het onderzoek nog vele vraagtekens en onduidelijkheden op. Er wordt niet concreet gekeken naar waarom de menopauze plaatsvindt en waarom mannen van jongere vrouwen houden. En dan is de laatste trend van oudere vrouwen die ook van jongere mannen houden, de zogenaamde cougars en toyboys, nog niet eens meegenomen.

Lees ook:Oudere werknemers zijn consistenter dan de jonkies
Lees ook:Menopauze: niet alles is tijdelijk
Lees ook:Hoe geëmancipeerd is het om je als vrouw te verwennen met een toyboy?
Lees ook:MENOPAUZE is gewoonweg oorlog in je lijf
Lees ook:Vrouwen tussen de 40 en de 60 jaar maken financieel de dienst uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>