Jonge generatie vrouwen meer hoogopgeleid dan mannelijke leeftijdgenoten

RosieRiveterChangeJonge vrouwen zijn vaker hoogopgeleid dan jonge mannen. 30 jaar geleden lagen de percentages ongeveer omgekeerd ten opzichte van nu………..

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

In 2012 had Nederland bijna 11 miljoen inwoners van 15 tot 65 jaar. 28% hiervan heeft een hoge opleiding en 30% heeft een lage opleiding voltooid.

Tussen 2003 en 2012 in het aantal mensen met een hoog opleidingsniveau met 6% gestegen en het aantal laagopgeleiden nam juist met 6% af.

Vrouwen tussen de 25 en 35 jaar zijn vaker hoogopgeleid dan de mannen in die leeftijdscategorie: namelijk respectievelijk 44% tegen 37%.

In 2003 was dit verschil er ook al, maar het aandeel hoogopgeleiden onder jongere vrouwen is harder gestegen dan onder jongere mannen. Bij vrouwen nam dit aandeel met 13% toe en bij mannen met 9%.

Onder de oudere generatie tussen de 55 en 65 jaar is dit beeld nog omgekeerd. Hier ligt het aandeel hoogopgeleide mannen 10% hoger.

Als je naar onderstaand staafdiagram kijkt, zie je dat de vrouwen de mannen op de hielen zitten. Het is slechts een kwestie van tijd.

CBS

Lees ook:Jonge hoogopgeleide vrouwen minder werkloos dan mannen
Lees ook:Zij is de dokter, hij de doktersassistent
Lees ook:Vrouwen verdienen steeds vaker meer dan hun partner
Lees ook:Vrouwen zijn momenteel hoger opgeleid dan mannen
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen pakken het vaakst de fiets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>