En ook deze zaken werden uitgevonden door vrouwen

MelitaFilterEen tijdje geleden wisten we u bij powervrouwen.blog te vertellen dat ruitenwissers, chipcookies, zonne-energie, het winkeltasje, de brandtrap en Kevlar waren uitgevonden door vrouwen.

De Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) heeft een technostartersspreekuur, van de potentiële uitvinders die daar nu komen is 15% vrouw, de verwachting is dat dit in de toekomst zal stijgen naar 25 %.

1. KOFFIEFILTER
Metlitta Bentz heette ze en ineens begrijpt u die naam. Zij was er klaar mee dat er altijd drab in haar koffie zat. Ze legde de gemalen koffie op een stuk vloeipapier en in 1908 was haar uitvinding officieel vastgelegd.

2. MONOPOLY
Elizabeth Magie is de uitvindster van dit spel met straten en huizen. In 1903 vroeg ze het patent aan en 1904 was het zover. Ze liet zich inspireren door de ‘landruns’ (strijd voor het claimen van land) en beeldde de onzinnige effecten ermee uit.

3. BIER
Een mannendrankje? Hoewel er geen echte uitvinder op bier kan worden geplakt, is uit geschiedkundig onderzoek gebleken dat brouwen duizenden jaren lang een vrouwendomein was. Het werd in het oude Mesopotamië zelfs gezien als een geschenk van de godin. Bier, vrouwen weten waarom.

4. CIRKELZAAG
Jazeker, deze ‘mannelijke’ uitvinding is in 1812 toch echt uitgevonden door een vrouw! Tabita Babbit was haar naam. Ze behoorde tot de Shakers, een groep Amerikanen die een geheel eigen leefstijl hadden en hebben en experts zijn op het gebied van houtbewerking. Shakermeubelen zijn een begrip.

4. VAATWASSER
Josephine Garis Cochrane vond in 1886 de eerste vaatwasmachine uit. Ze had er genoeg van dat haar bedienden zoveel borden beschadigden dat ze besloot hier iets aan te doen. Wij allen zijn haar dankbaar!

Lees ook:We can do it, heerlijk helder bier gebrouwen door vrouwen
Lees ook:Langharige, huilende mannen in roze borduursels en op hoge hakken!
Lees ook:Deze belangrijke zaken werden door vrouwen uitgevonden!
Lees ook:Ook Indiase godinnen zijn slachtoffer van huiselijke geweld
Lees ook:Grolsch wil vrouwen aan het bier!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>