ANOUK, moeder van 4 gekleurde kinderen, oogst racisme met haar anti-Piet houding

Black&WhiteBenettonZangeres Anouk is tegen de traditie van Zwarte Piet.

Fans van haar die opkomen voor de traditie van Zwarte Piet, ziet ze liever gaan dan komen.

Met deze stellingname heeft ze zich de woede van de goegemeente op de hals gehaald.

De reacties zijn onbeschaamd racistisch……….

Anouk plaatste afgelopen vrijdag dit bericht op haar Facebook, vergezeld van een artikel in The Guardian. “Wat staan wij Nederlanders voor lul! En niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!”

Dit oogstte een orkaan van kritiek. De opmerking dat haar stellingname tegen de traditie van Zwarte Piet haar fans zou gaan kosten, sloeg de zangeres niet uit haar lood.

“Ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen.” Wat Anouk betreft, bannen die haters haar allemaal.

De scheldkanonades van de voorstanders van zwarte piet, zullen wij hier niet opschrijven, maar gaan alle perken te buiten. Dat fanatisme kwam ook al ten uiting tegen VN-onderzoeker Verene Shepherd en dat vind ik op z’n zachtst gezegd kwalijk.

We moeten hier met z’n allen wel over kunnen blijven discusseren en dat is iets anders dan laaghartig schelden, wat mij hier overigens op mijn site ook weleens ten deel valt.

Vanmiddag deed Anouk op Facebook de oproep haar dan maar te ontvrienden: “En al die mensen die bij de comments mij laten weten, dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke zwarte pieten ava’s weg, of block mijn FB aub. Ga Weg. Alvast bedankt. x Anouk”.

Anouk heeft 3 kinderen uit haar huwelijk met rapper Remon Stotijn en 1 kind uit haar relatie met rapper Unorthadox. Beide vaders zijn gekleurd.

Lees ook:Voila: het lied ‘Breathe’ waarmee Anouk de zwarte pieten-stress van zich afschreef
Lees ook:ANOUK: van superster naar zwarte piet
Lees ook:Velen vinden dat zwarte piet een vrouw moet zijn
Lees ook:Sunny Bergman’s zwarte pieten-docu vanavond op TV
Lees ook:‘Zeurpiet’ Verene Shepherd heeft gewoon gelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “ANOUK, moeder van 4 gekleurde kinderen, oogst racisme met haar anti-Piet houding

  1. Jules Vismale

    Die Anouk is inderdaad wel een domme gans om tegen Zwarte Piet haar gal te spuiten! Denkt ze nou werkelijk dat wij hier in Nederland Sinterklaas zonder Zwarte Pieten willen zien! Ze heeft zich hiermee nou zo gehaat gemaakt dat de “liefhebbers” van de knecht van Sinterklaas haar bloed wel kunnen drinken! Maar even ter zake: zou Anouk als kind soms geen cadeau’s, pepernoten of marsepein van Sinterklaas of de Pieten hebben gehad waardoor ze nou tegen hen is? Of was ze vroeger heel stout geweest waardoor ze met de roe kreeg? Wie weet komt er nog dadelijk een Witte Piet aan die Anouk over de knie neemt en haar een flink pak voor haar broek geeft en misschien wel zonder een roe te gebruiken!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>