ANOUK: van superster naar zwarte piet

symphonica-in-rossoAnouk heeft een aantal mensen die haar met de dood bedreigden, haar adres gegeven.

Na haar wegens ziekte afgelaste concerten en haar kritiek op de rol kreeg ze het flink te verduren……….

Dat vertelde de zangeres in Pauw & Witteman.

Anouk schreef: “Wat staan wij Nederlanders voor lul! En niet 1 gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!” Het bleef niet bij kritiek. Ze kreeg ook haatmail en doodsbedreigingen.

De zangeres besloot sommige reacties opnieuw te posten, zodat mensen konden zien hoe er op haar mening over Zwarte Piet werd gereageerd.

“Ik ben niet tegen Sinterklaas, maar wel tegen zwart opzij zetten, of het negeren van een groep mensen. Zo’n verandering, het is zo’n kleine moeite. Er wordt zo heftig op gereageerd, dat vind ik nogal wat.”

De ergste reacties zette ze niet online, om te voorkomen dat haar kinderen de berichten gingen lezen. “Mijn kinderen zitten ook op internet, die gaan dat lezen. Die durven dan niet eens meer de deur uit.”

Een half jaar geleden werd Anouk negende op het Eurovisie Songfestival. Er was veel lof voor de zangeres.

“Je komt als een held terug. Zelfs de buren die ik nooit zag kwamen naar buiten voor een praatje. Dat was bijzonder. Een paar maanden later ben je ziek. Dat kan niet, want ik ben tenslotte een artiest, geen mens. En dan een maand later maak ik een opmerking over Zwarte Piet en dan moet je dood. Zo gaat dat, van knuffelbeer naar schietschijf.”

Mensen die haar met de dood bedreigden gaf ze haar adres. “Kom het maar in mijn gezicht zeggen, dan hebben we het erover. Er is niemand geweest.”

Ook reageert Anouk fel op de mensen die boos waren omdat zij haar concert moets cancellen. “Blijf vooral weg. Pleur op. Ik ben geen bloody robot. Het feit dat ik laat afzeg, is alleen maar omdat ik het uiterste eruit haal, omdat ik dacht: ik ga het toch doen. Dat soort reacties gaat nergens over. Ziek is ziek. …”

Lees ook:ANOUK, moeder van 4 gekleurde kinderen, oogst racisme met haar anti-Piet houding
Lees ook:Voila: het lied ‘Breathe’ waarmee Anouk de zwarte pieten-stress van zich afschreef
Lees ook:Anouk ligt nu al lekker dwars voor het Eurovisie Songfestival
Lees ook:Anouk legt journalisten bij Songfestival het zwijgen op
Lees ook:CHER is Mama Cher op Twitter

1 Reacties // Reageer

One thought on “ANOUK: van superster naar zwarte piet

  1. badou

    Anouk dacht heel provocerend, ongenuanceerd en zonder een inhoudelijke discussie dat ze met de beledigende en kwetsende racismekaart: “door jullie staan we voor lul in het buitenland, ga je schamen, racisten!”, de Nederlandse bevolking wel even de mond kon snoeren. Als iemand Nederland voor lul gezet heeft als een agressief en asociaal stuk eurotrash in Amerika is het Anouk wel door een platenbaas bij zijn keel te pakken en toe te schreeuwen: “ik hak je pik eraf”. Trouwens echt begaan met de getinte medemens is ze ook niet; over de uitbuiting in Bangladesh had ze nog nooit nagedacht!
    Ook denkt ze dat ze haar teleurgestelde trouwe fans, die normaal reageerden omdat ze hen op het allerlaatste moment voor de deur liet staan, met een misselijkmakend: “blijf vooral weg, pleur op, ik ben geen bloody robot, dit gaat nog nergens over” wel even aan te kunnen spreken bij P&W.
    Bovendien legt ze uit, dat het beledigen van haar collega Ilse de Lange met: “no personality” en het openlijk en voor het oog van de media haar cd in de vuilnisbak smijten, een kwestie van smaak is. Anouk is zelf een kwetsende provocateur en moet de consequenties daarvan maar zelf oplossen en niet hypocriet zitten janken op tv over “no go’s”. Tussen kwetsend provoceren en een genuanceerde eigen mening hebben zit een wereld van verschil. Kwetsende provocateurs trekken kwetsende provocateurs aan.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>