2014: vrouwen dringen door in de mannen-bastions

AmbitionHoewel de politiek, de financiële wereld en de auto-industrie mannenbastions bij uitstek zijn, zijn het de vrouwen die in deze branches enkele van de belangrijkste functies gaan uitoefenen.

Zo dankt Angela Merkel, de Duitse bondskanselier en volgens sommigen de leider van de EU, haar 3e ambtstermijn aan de manier waarop ze de eurocrisis aanpakte.

De Française Christine Lagarde leidt al sinds 2011 het IMF. Eind deze maand komt ook aan het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve een vrouw: de 67-jarige Janet Yellen.……..

Daarmee wordt zij de machtigste centrale bankier ter wereld, meldt KNACK vandaag.

Bij de Europese Centrale Bank (ECB) doorbreekt de Franse Danièle Nouy dan weer de mannelijke hegemonie. Zij wordt voorzitster van het bankentoezicht van de ECB.

Mary Barra begon als 18-jarige voor General Motors en klom jaar na jaar omhoog. Midden januari bereikt ze de top, want vanaf dan staat ze aan het roer 1 van de grootste ondernemingen in de Verenigde Staten.

McKinsey & Co, een onafhankelijk consultancybureau, schrijft dat meer vrouwen in de bestuursraad betere bedrijfsprestaties oplevert.

De sleutel tot succes ligt in diversiteit. Hoe uiteenlopender de bestuursraad: vrouw en man, jong en oud, hoe productiever de organisatie.

2014 zal echter nog niet het jaar zijn waarin vrouwen massaal de hoogste echelons van het bedrijfsleven en de politiek betreden. Maar met de aanstelling van bovengenoemde topvrouwen vertoont het glazen plafond wel enkele fikse barsten.

Lees ook:Elvira Nabiullina benoemd als eerste vrouwelijke president Russische Bank
Lees ook:Ondernemingen met topvrouwen renderen beter
Lees ook:Van vrouwenquota worden beleggers blij
Lees ook:EU beslist dat het glazen plafond aan barrels mag
Lees ook:Karnit Flug als eerste vrouw president van Centrale Bank Israël

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>