Nelleke Noordervliet stelde de Van Dale Vergeetwoorden samen

1000-vergeetwoorden-om-te-koesteren-van-dale-uitgeversAchenebbisj, wiedeweerga, abominabel, prudent, balorig en navenant.

Deze en andere woorden die niet veel meer worden gebruikt, zijn ondergebracht in ’1000 vergeetwoorden om te koesteren’, dat Van Dale heeft uitgebracht.

Schrijfster en neerlandica Nelleke Noordervliet, die de samenstelling op zich nam, breekt in het boekje een lans voor deze vergeten taalschatten, die het volgens haar verdienen om opnieuw te worden omarmd.

Het werk volgt nadat radiopresentator Frits Spits van het NPO Radio 1-programma ‘De Taalstaat’ eerder het Gezelschap van Geadopteerde Vergeetwoorden heeft opgericht. Luisteraars kunnen een woord adopteren, zodat het niet wordt vergeten.

Inmiddels deden al ruim 1000 mensen dit. Noordervliet, beschermvrouwe van het gezelschap, heeft deze woorden nu in het boek opgetekend, evenals de bijbehorende verhalen van de ‘adoptieouders’.

Lees ook:Nelleke Noordervliet: ‘Vrouwen willen elkaar inspireren’
Lees ook:Welke vrouw wordt DJ bij Radio 2?
Lees ook:DJ krijgt schorsing en petitie om de oren na beledigen borstvoedende vrouwen
Lees ook:Nelleke Noordervliet in de tweede aflevering van ‘Zomergasten’
Lees ook:Barbera Wolfensberger: nieuw boegbeeld Creatieve Industrie NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>