Barbera Wolfensberger: nieuw boegbeeld Creatieve Industrie NL

BarberaWolfensbergerMinister Kamp van Economische Zaken heeft Barbera Wolfensberger, CEO van reclamebureau FHV BBDO, benoemd tot boegbeeld van de topsector Creatieve Industrie.

Per 1 januari volgt zij Victor van der Chijs op die zijn functie in oktober neerlegde nadat hij benoemd werd tot voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Binnen de topsector Creatieve industrie is de afgelopen 2 jaar al veel gerealiseerd. Zo werd CLICKNL gevormd, het Topconsortium voor Kennis & Innovatie.

Ook werd een onafhankelijke strategische adviesraad opgericht voor en door de creatieve industrie: de Dutch Creative Council. Het internationaliserings-programma Dutch Design Fashion & Architecture, dat in 2013 werd afgerond, kreeg op advies van het topteam een vervolgprogramma dat wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Speerpunten van het topteam voor de komende tijd zijn het verbeteren van de randvoorwaarden voor financiering voor de creatieve industrie door onder meer het aanjagen van alternatieve financieringsvormen en het stimuleren van onderwijsinnovatie.

Daarnaast speelt het topteam een belangrijke rol in het verkennen van opkomende markten en bij het positioneren van de Nederlandse creatieve industrie in deze markten.

Barbera Wolfensberger: “De creatieve industrie kan een enorme versnelling teweeg brengen, juist op het snijvlak van creativiteit en technologie. Ik wil optreden als verbinder tussen bedrijven van zowel binnen als buiten de creatieve industrie. Want juist daar is onze innovatieve waarde het grootste.”

Lees ook:Bodil Sonesson is ‘Woman of the Year’
Lees ook:Vrouw aan de top bij Citroën
Lees ook:INTEL gaat veel vrouwen de ICT in trekken
Lees ook:Shula Rijxman wordt voorzitter RVT Amsterdam Marketing
Lees ook:Nederlandse geldschieters investeren niet in vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>