DJ krijgt schorsing en petitie om de oren na beledigen borstvoedende vrouwen

De BBC heeft radiopresentator Alex Dyke van de zender gehaald, nadat die tijdens een uitzending had gezegd dat borstvoeding onnatuurlijk is en niet in het openbaar kan.

De dj van Radio Solent is geschorst na een stroom negatieve reacties van luisteraars…..

“Kunnen moeders niet gewoon thuisblijven om het te doen. Het ergert me niet, maar ik voel me er niet comfortabel bij. Borstvoeding geven in het openbaar is niet ‘yummy mummie’. Er zijn vrouwen die erg bewust zijn van hun imago en zij weten dat het er niet uitziet.”

De dj vervolgde: “Ik neem het vooral de aardse vrouwen kwalijk, je weet wel: vrouwen met snorren, die in bibliotheken werken en jute kleding dragen. Zij die altijd de grenzen oprekken en ons daarbij oncomfortabel laten voelen.”

“Borstvoeding is onnatuurlijk. Dat moet je doen in in een rustige, stille kinderkamer. Het was oké in de steentijd, toen we nog niet beter wisten. Publieke ruimtes van nu zijn er niet geschikt voor en mannen houden er niet van”, aldus Dyke.

Zijn commentaar leidde zelfs tot een online petitie met de eis hem van de ether te halen. De petitie is al meer dan 6000 x getekend.

Dyke heeft zijn excuses aangeboden. De BBC heeft de lengte van zijn schorsing niet bekendgemaakt.

Lees ook:Bij borstvoeding moet je over het idee van seks heenstappen
Lees ook:Borstvoeden freestyle: je kunt op je kop gaan staan
Lees ook:Jongetje van school gestuurd omdat hij jurkjes draagt
Lees ook:Koerdische vrouwen weigeren oranje kleren te dragen
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen geven vaker de borst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>