Deze beha-clip redt vrouwenlevens!

lifetipDraagbare gadgets zijn niet alleen goed om hartslag, bloeddruk, glucosegehalte of sportprestaties bij te houden, maar kunnen ook ter preventie werken.

Patrizia Danese is de uitvindster van de Life Tip, een apparaatje aan je beha die allerlei zaken detecteert en direct hulpdiensten inschakelt, als dit nodig is……

Inmiddels staat haar vinding op de crowdsurfing-site Indiegogo.

De Life Tip is een kleine driehoekige ECG-sensor die wordt geleverd met een clip voor bevestiging aan de voorkant van een beha en rust op de top van het hart.

De sensor kan de hartslag controleren en onregelmatigheden opsporen. Het houdt ook een scala aan andere statistieken, zoals: lichaamstemperatuur, houding, beweging en zelfs de emotionele toestand bij.

De meeste sterfgevallen door een hartaanval gebeuren als gevolg van een gebrek aan tijd. Hulpdiensten zijn vaak te laat. Met deze sensor ben je er dus veel sneller bij en kunnen er uiteindelijk meer levens gered worden.

Het apparaatje kan ook zo geprogrammeerd worden dat het via de smartphone van de gebruikster allerlei taken uitvoert. Zoals het waarschuwen van de politie, bij bijvoorbeeld een aanranding of een wijkverpleegkundige als er calamiteiten zijn.

Lees ook:Argentijnse presidente moet time-out inlassen
Lees ook:Vrouwen(vin)ding: beha die tegelijk gasmasker is
Lees ook:18-jarige Eesha Khare vindt methode uit om telefoon of accu in 20 sec. op te laden
Lees ook:In El Salvador baren 9-jarigen al baby’s vanwege de ban op abortus
Lees ook:Opgevulde kinder-beha’s: kwalijk of nuttig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>