18-jarige Eesha Khare vindt methode uit om telefoon of accu in 20 sec. op te laden

Eesha KhareAlsteblieft. 18 jaar is ze pas: de studente Eesha Khare. Ze won een Amerikaanse wetenschapsprijs van $50.000,- voor een apparaatje waarmee je in 20 seconden je smartphone oplaadt.

Het gaat om een supercondensator die veel meer stroom kan opslaan dan een gewone accu die 10x zo lang meegaat en ingebouwd kan worden in bestaande accu’s of batterijen………..

De gelauwerde jonge uitvindster heeft met succes een eerste proef genomen met een led-lamp. Haar vinding werkte precies zoals ze had verwacht. Deskundigen hebben er daarom alle vertrouwen in dat het minuscule apparaatje ook werkt in accu’s van smartphones en accu’s van bijvoorbeeld auto’s.

De studente vertelde dat ze uit frustratie over de slechte batterijen in mobiele telefoons is gaan nadenken over een oplossing. “Ik was het zo zat dat mijn mobiele telefoon elke keer leeg was.”

Lees ook:Deze beha-clip redt vrouwenlevens!
Lees ook:Vrouwen die een Oscar winnen huilen steeds vaker
Lees ook:Vrouwen op dit moment somberder over economie dan mannen
Lees ook:Stephanie Kwolek, die ons kevlar gaf, overleden
Lees ook:De twitterende beha

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>