Mannen met een (huis)vrouw thuis, zijn seksisten op de werkvloer

RosieHeyBroDe relatie met hun echtgenote bepaalt hoe mannen andere vrouwen zien. Onbewust beoordelen mannen vreemde vrouwen aan de hand van hun eigen vrouw.

Zo kan een man wiens vrouw de krant alleen doorbladert vanwege de advertenties vreemd op kijken als hij een vrouw ontmoet die de krant daadwerkelijk leest.

Voor vrouwen betekent deze houding dat ze moeten opboksen tegen een breed scala aan onbekende verwachtingen en vooroordelen……..

Uit 4 onderzoeken, waaraan in totaal 718 getrouwde heteroseksuele mannen deelnamen, blijkt dat mannen die een relatie hebben met een traditioneel rollenpatroon meer moeite hebben met vrouwelijke collega’s dan mannen wier vrouw ook buitenshuis werkt.

Daarover wordt geschreven in het artikel ‘Marriage Structure and Resistance to the Gender Revolution in the Workplace’ door onderzoekers van de University of North Carolina, New York University en de University of Utah.

De traditionele mannen hebben moeite met organisaties waar veel vrouwen werken en beschouwen bedrijven met vrouwelijke chefs als onaantrekkelijk. Deze mannen zullen vrouwen niet snel promotie laten maken.

De onderzoekers vragen zich af of de vooroordelen die deze mannen hebben (mede) de oorzaak zijn van het glazen plafond. Lukt het zo weinig vrouwen om een topfunctie te bereiken omdat ze afgeremd worden door mannen met vrouwen die thuiszitten?

Lees ook:Een wetenschapper is een blanke geleerde man, toch?
Lees ook:Dochter en echtgenote bepalen hoe een mannelijk baas t.o.v. vrouwen staat
Lees ook:Vagina is stiefkindje van de wetenschap
Lees ook:Miss Utah USA is de reden dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen!
Lees ook:Somayya Jabarti is 1ste vrouwelijke hoofdredacteur in Saoedie Arabië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>