Miss Utah USA is de reden dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen!

erin-brady-photoMiss Connecticut is vannacht gekroond tot Miss USA.

Een van de andere 51 deelneemsters, Miss Utah, zorgde voor een bijzonder pijnlijk, ongeëmancipeerd moment, toen ze een vraag kreeg voorgeschoteld over de loonkloof tussen mannen en vrouwen…….

In de gevreesde vragenronde moest Miss Marissa Powell reageren geven op de stelling. “In 40% van de Amerikaanse huishoudens met kinderen zijn het de vrouwen die financieel het meeste bijdragen. Toch blijven zij gemiddeld minder verdienen dan mannen. Wat zegt dat over onze maatschappij?”

Miss Utha keek of ze het in Keulen hoorde donderen. Daar had ze nog nooit over nagedacht, zoveel was zeker.

Eerst haalde ze nog de opleiding erbij en vervolgens murmelde ze nog iets over het creëren van nieuwe banen. Tussendoor lost ze de gênante maar op met glimlachen, alsof ze zeggen wil ‘daar ben ik toch voor in dienst genomen’..

Op sociale netwerksites was de Misspoes trending topic. “Miss Utah is de reden waarom vrouwen minder verdienen dan mannen.”

Een quote uit de film ‘Billy Madison’ moet op DeadSpin duidelijk maken wat de journalist van het Utah-drama vindt. “Iedereen die jouw antwoord heeft gehoord, is er terstond dommer op geworden. Ik geef jou nul punten en ik hoop dat God in een goede bui is.’

Lees ook:Ook erg: Miss Moslima
Lees ook:Promoveren brengt wetenschapsters geld in ‘t laatje
Lees ook:Lesbiënnes toucheren hoger salaris
Lees ook:Deze vrouwen-tepels kunnen wel op Facebook
Lees ook:Midas Dekkers: ‘Het is terecht dat vrouwen minder verdienen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>