Vrouwen voelen zich langer jong dan ooit

rosie_riveter_60th_birthday_greeting_cardHoewel de cosmetica-industrie druk is vrouwen wat anders aan te praten, vormen zij ondanks alles toch de sekse die zich het langste jong voelt.

Op de vraag wanneer je jezelf toch echt niet meer tot de jeugd kan rekenen, noemen mannen gemiddeld de leeftijd van 38,5 jaar.

Vrouwen voelen zich nog veulens tot aan hun 42ste…………

Uit een enquête door de Britse overheid blijkt dat mensen zichzelf gemiddeld niet meer jong noemen als ze 40 jaar en 8 maanden oud zijn. Mannen vinden zichzelf bejaard als ze de 60 naderen. Vrouwen weigeren zich zodanig te voelen tot gemiddeld hun 60ste.

Dat verschil komt volgens Daily Mail doordat mannen uitzakkende spierballen en ineenstortende wasbordjes zien als tekenen van verval. Een andere verklaring is dat vrouwen gemiddeld nog steeds langer leven dan mannen en dus meer tijd voor zich hebben.

Begrippen als jong, oud en bejaard zijn sowieso totaal subjectief. 16- tot 24-jarigen vinden dat je op je 32ste niet meer jong bent, terwijl 80-plussers mensen van 52 nog jonkies vinden.

“Wat er gebeurt is dat mensen op een bepaalde leeftijd komen en denken: Hé, ik ben helemaal niet oud”, zegt Ros Altmann van de ouderengroep Saga. “Het onderzoek toont ook aan dat er leeftijdsdiscriminatie is. Jongeren denken dat ouderen niet zo veel meer kunnen.”

Veel zit er in de presentatie van jezelf. Hieronder de geweldig stylish leeftijdloze vrouwen van de website Advanced Style van Ari Seth Cohen. Iedere keer als ik de site bezoek, kom ik in een goed humeur en denk ik: ‘Je hebt veel jongeren die al bejaard zijn, maar gelukkig ook nog ouderen die maar jong blijven!’

Lees ook: voorproefje film ‘Advanced Style’ binnenkort in Den Bosch

Lees ook:Mannen voelen zich bedreigd door vrouwelijke baas
Lees ook:Loonkloof onder jongeren kleiner
Lees ook:Profiel mantelzorger: vrouw, 50+ en overbelast
Lees ook:Veel te veel vrouwen zijn cameraschuw
Lees ook:Prof. Dianna Kenny legt uit waarom (pop)sterren jong doodgaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>